Zuid-Korea pakt hackmakers aan d.m.v. nieuwe wet

december 22, 2016 Posted in Uncategorized by Geen reacties

De Zuid-Koreaanse overheid heeft een nieuwe wet doorgevoerd naar aanleiding van een wijzigingsvoorstel met als doel de game-industrie te bevorderen en de hackmakers aan te pakken. Wat houdt deze wet precies in? Simpel gezegd dat het fabriceren en distribueren van programma’s die niet zijn toegestaan door desbetreffend gamebedrijf en in strijd zijn met diens algemene gebruiksvoorwaarden, nu wettelijk gezien worden als direct illegaal.

We hebben het dan over hackprogramma’s zoals aimbotters, scripters, wallhacks. Eigenlijk alles wat tegen de algemene gebruiksvoorwaarden ingaat. Het is dus direct illegaal en derhalve staat er een straf voor deze wetsovertreding – overigens niet de minste straf. Maximaal vijf jaar celstraf of $43000 (ofwel €41518) in boetes. Zullen deze straffen voldoende zijn om hackmakers te stoppen? Waarschijnlijk niet. Genoeg hackmakers zullen doorgaan met hun praktijken, ongeacht het redelijk grote risico. Het positieve is wel dat het ook genoeg hackmakers zal afschrikken. Daarnaast zullen ook minder hacks worden gedistribueerd, waardoor ook het aantal hackers zal afnemen.

Wetten

Gamebedrijven hoeven niet meer te vertrouwen op indirecte wetten ten behoeve van het procederen tegen en beschuldigen van hack- en scriptmakers en distributeurs van hacks. Met name Blizzard Korea en Riot Korea hebben hier ontzettend veel profijt van. Onlangs bracht Blizzard Overwatch op de markt en vooral op de Koreaanse servers worden veel hackers gesignaleerd. Blizzard kan zich daar tegen weren door hackers bijvoorbeeld een permanente ban aan te kaarten, maar daarmee wordt de kern van het probleem niet verholpen. Deze nieuwe wet richt zich wel op de kern van het probleem.

Hoe strikt deze nieuwe wet zal worden gehanteerd is nog onduidelijk. De tijd zal dat gaan uitwijzen. Het is in ieder geval positief nieuws dat er eindelijk concrete (overheids)maatregelen worden genomen tegen al die vervelende hackers en hackmakers die vele eerlijke gamers beroven van een fijne game-ervaring.

 

Leave a Reply

Secured By miniOrange