E-divisie

De 18 clubs in de Eredivisie hebben te kampen met minder belangstelling van de jeugdigen. Ten eerste bezoeken jongeren minder het voetbalstadion. Ten tweede hebben ze minder binding met clubs of met echt voetbal. Ze zitten veel binnenshuis te gamen en spelen massaal FIFA. Dit voetbalsimulatiegame is namelijk spannend, interactief en zorgt voor verbinding. Clubs willen de jongere doelgroep bereiken en daarom contracteren ze allemaal een E-sporter voor de E-divisie. Deze gamer moet ervoor zorgen dat jongeren  meer interesse tonen in het echte voetbal en de club die hun favoriete speler vertegenwoordigt.

E-divisie

E-divisie gamers

De gamers spelen allemaal een potje FIFA tegen elkaar in de E-divisie. Dit is een competitie dat als FIFA-variant kan worden gezien van de Nederlandse Eredivisie. De spelers in de E-divisie zijn op alfabetische volgorde: Absalom Warkor (FC Groningen), Aristote Ndunu (AZ), Bryan Hessing (Heracles Almelo), Dani Hagebeuk (Ajax), Daniel Kuipers (Willem II), Danny Hazebroek (Excelsior), Frank van der Slot (Sparta), Ian ter Schuur (Go Ahead Eagles), Jaimy van den Boogaard (FC Twente), Lode de Boo (FC Utrecht), Mitchel Denkers (ADO Den Haag), Niels Krist (sc Heerenveen), Paskie Rokus (Vitesse), Quinten van der Most (Feyenoord), Romal Abdi (PSV), Romano Jansen (NEC Nijmegen), Stefan Vellinga (PEC Zwolle) en Tom Heijnen (Roda JC).

Meer weten over wat de E-divisie precies inhoudt? En waarom er niet met de Nederlandse selecties, maar met FIFA Ultimate Team gespeeld wordt? Dat kan hier! Wil je weten waarom de E-divisie precies tot stand is gekomen? En hoe je de competitie het beste kan volgen? Dat kan hier!

Secured By miniOrange