Ziggo sponsort eSporters Ajax met honderdduizenden euro’s

april 11, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Ziggo sponsor Weijland Hagebeuk eSporters Ajax

Ajax en Ziggo

Ajax heeft samen met Ziggo overeenstemming bereikt over een uitbreiding van het huidige hoofdsponsorschap. Ziggo richt zich met ingang van 1 april 2017 niet alleen op Ajax 1, maar ook op de eSporters. Ziggo, goed voor een jaarlijkse financiële bijdrage van tien miljoen euro, sponsort de komende anderhalf jaar (met een optie voor nog een seizoen) ook de eSports-afdeling van de Amsterdamse club. Naar verluidt voor een bedrag van 300.000 euro (!) per jaar. Dit bedrag is vergelijkbaar aan wat clubs als NAC, FC Den Bosch of Cambuur van hun shirtsponsor krijgen.

Weijland en Hagebeuk

Ajax en Ziggo gaan zich tijdens de 1,5-jarige deal onder andere bezig houden met het ontwikkelen van nieuwe concepten, livestreams en fan-activiteiten op het gebied van eSports. Bij Ajax staan nu twee eSporters onder contract, namelijk Koen Weijland en Dani Hagebeuk. Beide eSporters vertegenwoordigen de voetbalclub tijdens nationale en internationale FIFA-toernooien. Weijland en Hagebeuk staan bekend als één van de beste Nederlandse FIFA-spelers. Hagebeuk speelt momenteel in de E-divisie en is koploper, met een ruime voorsprong op nummer twee Bryan Hessing van Heracles Almelo.

“Mooie mijlpaal”

Commercieel directeur van Ajax, Menno Geelen, is heel blij met de samenwerking: “Wederom een mooie mijlpaal in de ontwikkeling van het eSports-domein. Ziggo heeft net als ons de ambitie om voorop te willen lopen. Gezamenlijk zijn we zijn altijd op zoek naar wegen om onze fans dichterbij en in contact met Ajax te brengen. Het bereiken van de jongere doelgroep is daarbij voor ons beide erg belangrijk. (…) Met dit team (Weijland en Hagebeuk) reizen we Europa door voor internationale toernooien tegen andere topclubs. Hierdoor staat er een stevig fundament en een interessant platform voor commerciële partijen. We merken dat er veel interesse is vanuit de markt. We zijn dan ook erg blij dat Ziggo hier als eerste partner groots instapt.”

Comments are closed.

Secured By miniOrange