Uniek in Nederland: transfer FIFA-speler van Telstar naar PSV

juli 14, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Een transfer binnen de Nederlandse eSports-wereld: Tony Kok maakt per direct de overstap van Telstar naar PSV, zo laten de clubs weten via de officiële kanalen. Kok gaat de Eindhovense club vertegenwoordigen op nationale en internationale FIFA-toernooien. De deal tussen de twee clubs is een unicum: een Nederlandse speler die binnen eSports van club ruilt voor een vergoeding.

Transfer FIFA-speler Telstar PSV

De 22-jarige Kok vervangt Romal Abdi in de E-divisie. Abdi, die in het eerste seizoen in de onderste regionen eindigde, blijft wel onderdeel van het eSports-team van de Eindhovenaren. Kok is Nederlands kampioen FIFA 12, FIFA 13 en FIFA 14. Hij is eind augustus als een van de twee Nederlanders actief op de FIWC Finals in Londen. De ander is Dani Hagebeuk van Ajax, die afgelopen seizoen iedere wedstrijd in de E-divisie wist te winnen een daardoor op imponerende wijze kampioen werd.

‘Een droom om voor PSV uit te mogen komen’

“Ik ben super blij. Het is een droom om voor zo’n grote club uit te mogen komen”, zegt een enthousiaste Kok op de website van PSV. “Ik ben benieuwd wat er op me af gaat komen, ik heb er super veel zin in. Mijn doel is om de E-divisie en de toernooien waar ik aan deelneem te winnen. Daarvoor ben ik natuurlijk ook aangenomen.” Ook Telstar is trots op de transfer, laat Dennis Bliek namens de club weten. “Het laat eens te meer zien dat de Jupiler League een prachtige springplank is om hogerop te komen.”

Comments are closed.

Secured By miniOrange