Gametoernooi? Alle toernooien op Esportstips

Over de hele wereld worden diverse toernooien georganiseerd waarin gamers het tegen elkaar opnemen in allerlei games. De toernooien verschillen in prijzenpot en het aantal deelnemers. Ook de locatie waar de toernooien worden gehouden ligt niet vast. Vooralsnog is Electronic Sports League (ESL) over de hele wereld het grootste bedrijf dat deze toernooien organiseert. Omdat eSports steeds groter en groter wordt, is de verwachting dat meerdere bedrijven in de toekomst zullen wedijveren op dit gebied.

Gametoernooi

Toernooien

Gametoernooi

Een gametoernooi bestaat uit veel fases, zoals de voorrondes, de kwartfinales en uiteindelijk natuurlijk de finale. Deze wedstrijden worden dus vaak op verschillende locaties over de wereld gespeeld. De bekendste toernooien staan bekend om hun gigantische prijzenpotten. Deze kunnen wel oplopen tot in de miljoenen. De finales van de toernooien worden meestal op spectaculaire locaties gespeeld waarbij veel fans aanwezig kunnen zijn. Voorbeelden zijn Madison Square Garden in New York, Universal Studio’s in Hollywood of Ahoy Rotterdam. Doorgaans is er per continent of regio een mogelijkheid voor spelers om zich te plaatsen voor de finales. Door telkens potjes te winnen kan je steeds verder geraken in toernooien.

Ontwikkelaars hanteren echter verschillende kwalificatie-eisen en regels bij hun games. Dit maakt het lastig te bepalen welk toernooi nou belangrijker of moeilijker te winnen is dan de andere. Toch valt hierin goed onderscheid te maken als er per spel gekeken wordt. Hieronder de wereldkampioenschappen per game die nog in 2017 op het programma staan. De term WK wordt hier gebruikt om aan te geven dat de beste spelers (die heel veel rondes hebben overleefd) het tegen elkaar opnemen. Achtereenvolgens de game, wanneer het WK wordt gehouden en de locatie.

WK per game in 2017:

Call of Duty, Augustus, NNB

Dota 2, Augustus, Seattle (Key Arena)

FIFA, Augustus, Londen

Starcraft II, Oktober-November, NNB

League of Legends, November, verschillende locaties in China, met de eindstrijd in het Bejing National Stadium (Het Kraaiennest), Peking

 

Secured By miniOrange