Speelronde 9 E-divisie: Excelsior-Heerenveen en Feyenoord-AZ

maart 8, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Speelronde 9 E-divisie

Voorbeschouwing E-divisie speelronde 9

Go Ahead Eagles – PSV

Speelronde 9 van de E-divisie heeft enkele mooie ontmoetingen in petto. Eén daarvan is Go Ahead Eagles – PSV, oftewel Ian ter Schuur tegen Romal Abdi. In de Eredivisie zou dit een gemakkelijke klus zijn voor PSV, maar in de E-divisie doet de club uit Eindhoven het erbarmelijk. Slechts twee overwinningen uit acht duels en een veertiende plek op de ranglijst zijn slechte cijfers voor Abdi. Toch lijkt PSV favoriet, aangezien Ter Schuur met Go Ahead hekkensluiter is, nog geen zege heeft geboekt en nog maar drie keer heeft gescoord.

Excelsior – Heerenveen

Op donderdag nemen subtoppers Excelsior en Heerenveen het tegen elkaar op. Vooral Danny Hazebroek van Excelsior maakt indruk, aangezien hij al 17 punten heeft binnengehaald. Vorige week werd zijn goede reeks onderbroken en moest hij voor het eerst een verlies incasseren tegen AZ (1-0). Ook Niels Krist van Heerenveen heeft nog maar één keer verloren (1-0 tegen PSV) en heeft, net als Hazebroek, slechts zeven goals tegen. Passeert Heerenveen Excelsior op de ranglijst of blijft Hazebroek ten koste van Krist bovenaan in de E-divisie acteren?

Feyenoord – AZ

Quinten van der Most tegen Aristote Ndunu, oftewel Feyenoord tegen AZ, is op voorhand een duel om naar uit te kijken. Van der Most begon stroef aan het seizoen, maar heeft uit de laatste vijf duels 12 punten gehaald. Van der Most maakt de laatste tijd indruk met goed spel, maar dat kan zeker ook gesteld worden van zijn tegenstander. Ndunu staat op de tweede plaats in de E-divisie en heeft nog maar vijf verliespunten achter zijn naam. Vooral de klinische/solide wijze waarop Ndunu zijn partijen wint (met weinig goals voor maar met nog minder goals tegen), zorgt ervoor dat hij als favoriet deze wedstrijd ingaat.

Ajax – FC Twente

Kan iemand Dani Hagebeuk nog tegenhouden in de E-divisie? Vlak voor speelronde 9 staat de Ajacied met de volle buit fier aan kop, met nu al 5 punten voorsprong op runner-up AZ. Ook deze speelronde lijkt Hagebeuk een zege binnen te harken, omdat opponent Jaimy van den Boogaard van FC Twente tot op heden slecht presteert. Van den Boogaard heeft nog geen partij gewonnen en staat met slechts 2 punten uit acht duels op de zeventiende plek. Een walk-over dreigt, maar wellicht weet Van den Boogaard te verrassen…

Alle wedstrijden van speelronde 9 uit de E-divisie:

Woensdag 8 maart, vanaf 15:00 uur:

Vitesse – Sparta

ADO Den Haag – NEC

Go Ahead Eagles – PSV

Donderdag 9 maart, vanaf 15:00 uur:

Heracles – FC Utrecht

Excelsior – Heerenveen

Willem II – PEC Zwolle

Vrijdag 10 maart, vanaf 15:00 uur:

Feyenoord – AZ

Roda JC – FC Groningen

Ajax – FC Twente

Leave a Reply

Secured By miniOrange