Speelronde 8 E-divisie: een scorende Twente-keeper en Ajax dendert voort

maart 3, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Speelronde 8 E-divisie

Speelronde 8 E-divisie

FC Twente – Willem II

Speelronde 8 was cruciaal voor de strijd onderin de E-divisie, want FC Twente en Willem II moesten winnen om afstand te nemen van de laatste plekken. In de 14e minuut kwam Jaimy van den Boogaard van FC Twente op voorsprong: na een goede steekpass kon Patrick Kluivert koeltjes binnenschieten. In de 34e minuut maakte Daniel Kuipers gelijk via Luka Modric met een afstandsschot, na nonchalant uitverdedigen van FC Twente. Direct na rust sloeg Kuipers weer toe. In de 52e minuut maakte Antoine Griezmann de 2-1 voor Willem II, waarna FC Twente naarstig ging zoeken naar de gelijkmaker. Vele kansen volgden, maar pas in extremis kwam de 2-2. Keeper Manuel Neuer werd in de 90e minuut naar voren gestuurd, nam een cornerbal op de borst aan en tikte rustig binnen. Beide ploegen blijven na deze zinderende puntendeling dus bungelen in de staart van de E-divisie.

AZ – Excelsior

De confrontatie tussen subtoppers AZ en Excelsior was minder spectaculair, maar daarom niet minder spannend. Beide ploegen wilden de aansluiting met koploper Ajax behouden, maar uiteindelijk trok Aristote Ndunu van AZ aan het langste eind. Bij een counter in de 68e minuut maakte Gareth Bale de enige goal van de wedstrijd, waarmee de eerste nederlaag van Danny Hazebroek in de E-divisie een feit werd.

Sparta – Feyenoord

Gezien de stand had Quinten van der Most van Feyenoord gemakkelijk moeten winnen van Frank van der Slot van Sparta, maar het werd een pittige kluif. Van der Most kwam wel snel op voorsprong via Cristiano Ronaldo in de 4e minuut, maar Van der Slot raakte niet in paniek. Een mooie uitgespeelde counter van Sparta in de 63e minuut werd fabuleus afgemaakt met een stift van Luis Suarez. De Rotterdamse derby leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de 88e minuut maakte George Best de winnende. Een afgeslagen counter werd slecht weggewerkt door Sparta, waarna de Noord-Ier de bevrijdende 2-1 maakte voor Feyenoord.

FC Groningen – Ajax

Ook in speelronde 8 van de E-divisie wist Dani Hagebeuk van Ajax eenvoudig te winnen, ditmaal van FC Groningen. Absalom Warkor keek al na 12 minuten tegen een achterstand aan, na mooie passeeracties van Ruud Gullit en de intikker voor Cristiano Ronaldo. Vijf minuten was het al weer 2-0 voor Ajax. Luis Suarez schoot van ver, maar de keeper van FC Groningen kon niet bij de bal. Warkor zette nog wel aan, maar Hagebeuk bleef de wedstrijd controleren en hield stand. Door deze simpele zege blijft Ajax domineren in de E-divisie, terwijl FC Groningen op de dertiende plek blijft steken.

Alle uitslagen van speelronde 8 van de E-divisie:

Heerenveen – Go Ahead Eagles              1-0

FC Twente – Willem II                              2-2

PSV – Roda JC                                            1-3

PEC Zwolle – Vitesse                                 1-1

AZ – Excelsior                                             1-0

Sparta – Feyenoord                                    1-2

FC Groningen – Ajax                                 0-2

FC Utrecht – ADO Den Haag                   2-2

NEC – Heracles                                           1-3

Leave a Reply

Secured By miniOrange