E-divisie speelronde 7: koploper Ajax tegen verrassing Heracles en de ’topper’ Feyenoord-PSV

februari 22, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

E-divisie voorbeschouwing speelronde 7

Voorbeschouwing E-divisie speelronde 7

ADO Den Haag – FC Twente

Mithcel Denkers presteert tot op heden boven verwachting in de E-divisie. De E-sporter van ADO Den Haag staat vlak voor aanvang van speelronde 7 derde met 13 punten uit 6 wedstrijden en heeft alleen nog maar verloren van Dani Hagebeuk van Ajax (1-2). De goede reeks van Denkers staat in schril contrast met die van Jaimy van den Boogaard. Hij wist met zijn FC Twente nog geen één keer te winnen, heeft al 18 doelpunten geïncasseerd en staat met een schamel puntje voorlaatste.

Go Ahead Eagles – Vitesse

Op basis van doelsaldo gaat Go Ahead Eagles als nummer laatst speelronde 7 van de E-divisie in. Vooral de scoringsdrift van Ian ter Schuur laat te wensen over: hij heeft in 6 duels nog maar drie keer gescoord. Tegenstander Paskie Rokus doet het iets beter, met 7 punten en een elfde plaats. De Vitessenaar wil zich revancheren voor de blamage tegen Ajax vorige week (2-5). Rokus ziet in de wedstrijd tegen Ter Schuur dan ook een goede kans om zich in de subtop te nestelen.

Feyenoord – PSV

Als je kijkt naar de Eredivisie, is Feyenoord – PSV een affiche van jewelste. Twee kampioenskandidaten, beide weinig doelpunten tegen en ieder andere club (behalve Ajax) lijkt kansloos tegen hen. In de E-divisie is het een ander verhaal, want beide clubs staan kleurloos in de middenmoot.  Quinten van der Most (Feyenoord) en Romal Abdi (PSV) hebben allebei reeds drie keer verloren en staan al 11 punten achter op koploper Ajax. Winst is dus gevraagd in deze ‘topper’.

Ajax – Heracles

Dani Hagebeuk draait tot nu toe een vlekkeloos seizoen. De Ajacied heeft al zijn potjes gewonnen en staat, met vier punten voorsprong op nummer twee Excelsior, fier aan kop. Toch zal het duel tegen Heracles alles behalve een makkelijke klus worden. Bryan Hessing is namelijk nog ongeslagen in de E-divisie: drie keer winst en driemaal gelijk zijn de indrukwekkende cijfers van de Almeloër.

Alle wedstrijden van speelronde 7 uit de E-divisie:

Woensdag 22 februari, 16:00 uur:

ADO Den Haag – FC Twente

FC Groningen – FC Utrecht

Excelsior – Willem II

Donderdag 23 februari, 16:00 uur:

NEC – Sparta

Heerenveen – Roda JC

Go Ahead Eagles – Vitesse

Vrijdag 24 februari, 16:00 uur:

AZ – PEC Zwolle

Feyenoord – PSV

Ajax – Heracles

Leave a Reply

Secured By miniOrange