Speelronde 15 E-divisie: blijft Hessing (Heracles) tweede?

april 18, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

E-divisie speelronde 15

NEC – Excelsior

Speelronde 15 van de E-divisie is voor het kampioenschap niet belangrijk meer – Dani Hagebeuk van Ajax is vorige week immers tot kampioen gekroond. Toch staat er nog veel op het spel in de competitie, namelijk plek twee. De runner-up kwalificeert zich net als Hagebeuk voor het EK in Madrid. Eén van de kanshebbers voor die plek is Danny Hazebroek van Excelsior. De eSporter van de Kralingers staat echter vier punten achter op Heracles. Zaak dus voor Hazebroek om de komende drie wedstrijden te winnen en hopen op puntverlies van de concurrenten. Romano Jansen van NEC is in principe uitgespeeld in de E-divisie, maar wil nog wel alles geven voor een betere klassering dan de elfde plaats.

PEC Zwolle – Heracles

Bryan Hessing van Heracles moest vorige week het hoofd buigen tegen Aristote Ndunu van AZ. Daardoor werd Hagebeuk kampioen en moet Hessing zich nu volledig focussen op plek twee. De Heraclied heeft twee punten voorsprong op nummer drie Feyenoord, dus als Hessing de komende drie wedstrijden wint, mag hij zich nummer twee van Nederland noemen. Dan moet hij onder anderen zien af te rekenen met Stefan Vellinga van PEC Zwolle, die nog voor spek en bonen meedoet in de E-divisie. Vellinga beleeft een teleurstellend seizoen en staat vijftiende, dus op papier is dit duel een prooi voor Hessing.

Vitesse – Feyenoord

Quinten van der Most van Feyenoord is aan een zeer sterke reeks bezig met 21 punten uit de laatste 8 wedstrijden. Samen met Hessing van Heracles is Van der Most de favoriet voor plek twee. De Feyenoorder moet nog wel twee punten goedmaken op Hessing. Een overwinning op Paskie Rokus van Vitesse is dus gewenst. Rokus staat keurig in de middenmoot en heeft nergens meer om voor te spelen. Een gemotiveerde Van der Most moet dus kunnen winnen van Rokus, die nog wel als taak heeft om aartsrivaal NEC voor te blijven in de E-divisie.

PSV – Ajax

Voor aanvang van de E-divisie zou PSV-Ajax een topper genoemd worden, maar de kaarten zijn inmiddels geschud. Romal Abdi van PSV stelt zwaar teleur in de virtuele variant van de Eredivisie met een zestiende plaats en slechts twaalf punten. De prestaties van Abdi staan in schril contrast met die van Dani Hagebeuk van Ajax. De eSporter van de Amsterdamse club heeft al zijn veertien wedstrijden gewonnen en mocht zich vorige week tot de beste van Nederland kronen. Hagebeuk wil graag zijn winning streak in stand houden en Abdi lijkt daarvoor het ideale slachtoffer.

Alle wedstrijden van speelronde 15 in de E-divisie:

Woensdag 19 april
Heerenveen – Willem II
NEC – Excelsior
AZ – FC Twente
Donderdag 20 april
PEC Zwolle – Heracles
Go Ahead Eagles – FC Groningen
FC Utrecht – Roda JC
Vrijdag 21 april
Sparta – ADO Den Haag
Vitesse – Feyenoord
PSV – Ajax

Comments are closed.

Secured By miniOrange