Speelronde 10 E-divisie: de top vier (Excelsior, Ajax, AZ en ADO) tegenover elkaar

maart 15, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Speelronde 10 E-divisie

Voorbeschouwing E-divisie speelronde 10

FC Groningen – Willem II

In speelronde 10 van de E-divisie komen er op woensdag geen hoogvliegers in actie. De meeste interessante match op woensdag speelt zich af onderin de E-divisie, namelijk Absalom Warkor van FC Groningen tegen Daniel Kuipers van Willem II. Beide heren hebben in negen wedstrijden nog maar één keer gewonnen en bungelen op plek vijftien en zestien. Wie gaat er met de overwinning vandoor en vindt de weg naar boven? En wie blijft kwakkelen en heeft een zwaar vervolg van het seizoen in het vooruitzicht?

Heerenveen – Feyenoord

Niels Krist van Heerenveen en Quinten van der Most van Feyenoord doen het redelijk goed in de E-divisie. Krist staan verdienstelijk zevende, maar heeft vorige week wel een pijnlijke nederlaag geïncasseerd: 5-1 tegen Excelsior. De E-sporter van Heerenveen is op zoek naar eerherstel, maar hij zal het moeilijk krijgen tegen Feyenoord. Van der Most is namelijk op dreef, met negen punten uit de laatste drie wedstrijden. Bovendien scoort de Rotterdammer aanzienlijk meer dan zijn tegenstander, met 18 goals tegenover de 12 van Krist. Krist is dus uit op revanche, maar Van der Most is licht favoriet.

Excelsior – Ajax

Dani Hagebeuk lijkt ongestoord en met speels gemak het eerste kampioenschap van de E-divisie op zijn naam te schrijven. De Ajacied heeft alle wedstrijden gewonnen, geniet van zeven punten voorsprong op nummer twee AZ, scoorde al 35 (!) keer en werd pas 5 keer gepasseerd dit seizoen. Excelsior is echter niet kansloos. Danny Hazebroek speelt zeer verdienstelijk en bezet plek drie op de ranglijst. Nummer één tegen de nummer drie krijgt doorgaans het etiket ‘topper’ opgeplakt, maar grote kans is dat Hagebeuk ook dit duel in winst zal omzetten. Hazebroek moet alle zeilen bijzetten om het eerste puntenverlies van Ajax dit seizoen te realiseren.

AZ – ADO Den Haag

Naast een confrontatie tussen nummer één en drie staat er ook een andere kraker op het programma: nummer vier AZ versus nummer twee ADO Den Haag. Mitchel Denkers van ADO heeft een aanzienlijk beter doelsaldo dan Aristote Ndunu van AZ (+13 tegenover +5). Beide heren krijgen weinig goals tegen en staan bekend om hun efficiënte en doordachte spel. Spanning is gegarandeerd in deze confrontatie, maar het zal waarschijnlijk weinig spektakel opleveren.

Alle wedstrijden van speelronde 10 in de E-divisie:

Woensdag 15 maart

Roda JC – FC Twente

FC Groningen – Willem II

NEC – FC Utrecht

Donderdag 16 maart

PSV – Vitesse

Sparta – Heracles

Heerenveen – Feyenoord

Vrijdag 17 maart

Excelsior – Ajax

Go Ahead Eagles – PEC Zwolle

AZ – ADO Den Haag

Leave a Reply

Secured By miniOrange