Na twee dagen ontslag voor eSporter PSV door denigrerende tweets

juli 17, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

PSV heeft al na twee dagen afscheid genomen van Tony Kok als eSporter. De gamer werd vrijdag gepresenteerd en moest de Eindhovenaren vertegenwoordigen met het spel FIFA 17 in de E-divisie, maar er werden door PSV-fans denigrerende tweets opgerakeld van Kok over PSV. De club was daar absoluut niet blij mee en ontslag volgde.

Kok bleek supporter van Ajax, maar dat was nog niet het ergste volgens PSV. “PSV staat voor een aantal kernwaarden”, stelt algemeen directeur Toon Gerbrands. “Het feit dat hij Ajax support, is geen probleem. Maar de berichten die naar buiten kwamen, passen niet in onze kernwaarden. We hebben daarom extra onderzoek gedaan, om te kijken wat er aan de hand is. Dat begon zich op te stapelen.”

Transfer FIFA-speler Telstar PSV

‘Alle boeren zijn homo’

Kok schreef onder andere ‘alle boeren zijn homo’ en ‘ wat zijn die boeren stil!’ tijdens wedstrijden van PSV. Bovendien plaatste hij veel seksueel getinte tweets met grof taalgebruik. De gamer, die met FIFA 12, 13 en 14 kampioen van Nederland werd, heeft PSV niet goed ingelicht, aldus de club. “Het gedrag dat Kok enkele jaren online heeft vertoond, staat dermate ver van de kernwaarden van PSV dat een vervolg van de samenwerking onmogelijk is”, melden de Eindhovenaren in een persbericht. De club gaat na het ontslag op zoek naar een vervanger.

Volgens Guus Pennings, manager Marketing & Media, heeft PSV ‘vanzelfsprekend’ een antecedentenonderzoek gedaan. “Om een goed beeld van iemand te krijgen, ook wat betreft online gedrag, is het echter noodzakelijk dat de andere partij volledig open kaart speelt. En dat is niet het geval geweest. Wij betreuren dat. Het is een vervelende ervaring op het speelveld van eSports, maar daarom ook direct een wijze les.”

‘Tony zit kapot’

Het management en Kok zelf begrijpen PSV. “Als club wil je niet met dat soort uitspraken geconfronteerd worden. Tony zit kapot en is hiervoor ook zelf verantwoordelijk. Maar wij laten hem niet vallen. Hij is een ambitieuze, enthousiaste, leuke kerel die ook erg goed is in FIFA. Wij blijven hem steunen in zijn doel om beste van de wereld te worden. En nu de euforie van een mooie transfer is veranderd in een wrange situatie, hopen we dat dit een wijze les kan zijn voor alle andere jonge gamers. Denk alsjeblieft na voordat je iets op het internet gooit. Het kan je jaren later op negatieve wijze blijven achtervolgen.”

 

Comments are closed.

Secured By miniOrange