Indiana college verschaft beurzen aan eSporters

mei 21, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Fanatieke gamers in Amerika zitten op het puntje van hun stoel. Indiana Tech is op zoek naar enthousiaste, getalenteerde eSporters. Indiana College heeft video gaming deze lente tot een A-sport gepromoveerd. Momenteel zijn ze druk bezig met het verwerven van gewillige en bekwame eSporters. Ze richten zich op twee spellen: League of Legends en Hearthstone.

Indiana Tech is een van de zes instituties die de National Association of Collegiate eSports hebben opgericht. De andere zijn Columbia college, Maryville University, Midland University, Robert Morris University en University of Pikeville. Wat heeft hen bewogen om dit eSportsprogramma op te richten? Simpel: publiek en geld. De League of Legends championship van 2016 trok 43 miljoen unieke bezoekers aan. De prize pool telde 6.7 miljoen dollar. Dat kun je allerminst een kleinschalig toernooi noemen. Geen wonder dat instituties hier op inspringen!

Waarom League of Legends en Hearthstone?

League of Legends is een vijf-tegen-vijf strategisch teamspel met als doel de basis van het andere team te vernietigen. Om dit doel te bereiken moeten de spelers obstakels overwinnen en taken voltooien die hun karakters sterker maken. Daarnaast moeten zij ook goederen verzamelen die gebruikt worden om de enemy base te vernietigen. Dit gebeurt dus individueel, maar vooral als collectief. Ook komt er veel strategie bij kijken. De keuze voor League of Legends is niet verbazingwekkend, aangezien het een bekend spel is met een enorme fan base wereldwijd. Het wordt door velen beschouwd als de meest populaire online video game.

Hearthstone is een online collectible card video game voor single players. Terwijl er een behoorlijke dosis aan strategie vereist is, speelt ook geluk een grote rol (‘luck of the draw’). Het doel is de tegenstander te verslaan door zijn levenstotaal naar nul te reduceren. Hiertoe gebruik je spells en minions gebruikt. De keuze voor Hearthstone is begrijpelijk in de zin dat eSporters ook individueel kunnen wedijveren. Al met al een interessante ontwikkeling daar bij Indiana College!

 

Tagged with:

Comments are closed.

Secured By miniOrange