Gokmarkt aanpakken door samenwerking met sportdata-leverancier

april 30, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Gokmarkt CS:GO matchfixing

Faceit, eigenaar een bekende Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) competitie, gaat samenwerken met Genius Sports (GS), een leverancier van sportdata. Online gokken op eSports is razendsnel in opkomst. Faceit wil met deze samenwerking juiste cijfers over spelers en wedstrijden kunnen verschaffen aan bookmakers om zodoende de gokmarkt beter te reguleren.

Boze ouders vanwege wedden op eSports

Valve, ontwikkelaar van CS:GO, kreeg de afgelopen tijd kritiek te verduren van veel ouders. Hun kinderen gokken namelijk veel op ongereguleerde en soms onbetrouwbare goksites. Daarbij hielp het niet dat bekende topspelers louche websites aanprijzen. Vaak hadden de topspelers zelf een aandeel in de sites. Valve kreeg daarom veel rechtszaken om de oren.

Tegen matchfixing

Nu gaat Faceit, onderdeel van Valve, dus samenwerken met de leverancier om data te verstrekken aan bekende wedkantoren. GS zorgt er zodoende niet alleen voor dat bookmakers juiste informatie krijgen. Ook verzorgt de dataleverancier controle op mogelijke onregelmatigheden in uitslagen en/of hoeveelheid weddenschappen op bepaalde wedstrijden. De samenwerking zal dus ook matchfixing bestrijden, wat dan weer goed is voor potentiële adverteerders.

Vrienden zijn met eSporters

Moritz Maurer, directeur van GS, legt uit dat onderwijs van spelers en het publiek cruciaal is.  De groei van online sport moet immers doorgetrokken worden. “Iets dat je niet ziet in voetbal of basketbal is dat een speler vrienden kan zijn met iemand op een sociale platform”, vertelt Maurer. “Dit soort connecties werkt dus wangedrag en illegaal handelen in de hand. De structuur is nog niet daar, men is nog niet onderlegd genoeg.”

Informatie doorspelen en gokken

Sean Conory, onderdirecteur van GS, vult aan: “Soms weten atleten niet wat de regels zijn. Ze weten niet of het mag als je informatie kan doorspelen naar anderen, en zo ja, welke informatie”, aldus Conory. “Andere personen kunnen die informatie gebruiken om betere weddenschappen te maken. Dit is heel gebruikelijk in traditionele sporten en de eerste manier om dit tegen te gaan is onderwijs van spelers. Begrijpen wat ze wel en wat ze niet mogen is het allerbelangrijkste.”

Comments are closed.

Secured By miniOrange