FIFA eSports Betting: Hoe werkt het?

mei 24, 2019 Posted in Uncategorized by Geen reacties

eSports zijn vandaag de dag razend populair. Met name het spelen van een potje FIFA is niet weg te denken uit de dagelijkse bezigheden van veel jongeren. Niet gek ook, als je bedenkt dat het spelen van virtuele voetbalwedstrijden haast net zo spannend kan zijn als een ‘echte’ match. Want ook hier draait het immers om talent, inzicht en een vleugje geluk. Dat laatste trekt op zijn beurt niet alleen spelers, maar ook een hoop wedkantoren aan.

 

Veel bookmakers hebben inmiddels dan ook de stap gezet en bieden FIFA eSports Betting aan. Weddenschappen waarbij je kunt inzetten op wedstrijden tussen E-sporters in de verschillende digitale voetbalcompetities en -toernooien. In teamverband of individueel. Maar hoe werkt dat wedden precies? En wat zijn de mogelijkheden? Daar geven we je in dit blog graag antwoord op.

 

Wedden op FIFA eSports

Een online weddenschap afsluiten op eSports is in principe niet veel anders dan een reguliere sportweddenschap, want bookmakers zien eSports inmiddels als volwaardige sport. Bij één van de wedkantoren bekijk je wat de quoteringen of odds bij een bepaalde wedstrijd zijn. Aan de hand daarvan kun je zien hoeveel je kunt winnen wanneer een bepaalde speler of team wint van zijn tegenstander en of het loont om in te zetten. Niets nieuws onder de zon dus!

 

Toernooien & competities

Bij de meeste bookmakers kun je op voetbalwedstrijden in allerlei competities inzetten. Hoewel het erg in opkomst is, hebben veel kleinere voetbalcompetities nog geen eSports equivalent. In Nederland bestaat die competitie echter wel: de E-Divisie. Hierin zijn alle achttien Eredivisieclubs met een E-Sporter vertegenwoordigd. En ook Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Amerika kennen momenteel dergelijke virtuele voetbalcompetities waarbij spelers zich kunnen kwalificeren voor de eChampions League.

 

Daarnaast worden er ook toernooi georganiseerd waar je op FIFA wedstrijden kunt betten. Zo wordt er de eNations Cup gehouden, waarbij de beste twee spelers uit diverse landen het tegen elkaar opnemen. Ook wordt er ieder jaar de FIFA eWorld Cup georganiseerd door gamemaker EA Sports in samenwerking met de FIFA zelf. Miljoenen spelers strijden er om de beste FIFA-speler ter wereld genoemd te kunnen worden.

 

Waar kun je op inzetten bij FIFA eSPorts Betting?

De mogelijkheden van FIFA eSports Betting zijn over het algemeen niet zo groot als bij reguliere voetbalwedstrijden, omdat deze wedstrijden fraudegevoeliger zijn. Veel bookmakers houden het daarom slechts bij inzetten op de winnende speler of het winnende team, op het voorspellen van de uitslag en op het verschil in doelpunten. Maar ieder wedkantoor heeft zo weer zijn eigen mogelijkheden. Natuurlijk kun je die weddenschappen vaak wel weer combineren om de odds te vermenigvuldigen en zo een meer winstgevende bet te creëren.

 

Wedkantoren

Niet bij alle wedkantoren waar je sportweddenschappen af kunt sluiten kun je ook inzetten op FIFA of eSports in het algemeen. Desalniettemin zijn er toch complete overzichten te vinden van bookmakers met hun beste kanten en spannende welkomstbonussen. Compleet met handige review, zodat je snel kunt zien welke bookmaker het best bij je past. Bij Voetbalwedden.eu  vind je bijvoorbeeld zo’n overzicht. Zelf zijn we fan van Netbet, Tipbet en Betway, waar je momenteel bij aanmelding ook nog eens een paar mooie bonussen kunt pakken.

 

Tot slot: tips bij gokken op eSports

Net als bij reguliere sporten is bij eSports niks van tevoren zeker. Je doet er dus goed aan om ook hier in de statistieken te duiken en je goed in te lezen in de spelers. Volg spelers en teams bijvoorbeeld via social media en probeer te ontdekken of ze in vorm zijn en/of ze goede eerdere resultaten hebben behaald tegen hun tegenstander. Op die manier haal je het maximale uit FIFA eSports Betting!

Comments are closed.

Secured By miniOrange