ESL Benelux Championship in Amsterdam ArenA

juni 27, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

DESL Benelux Championshipe Amsterdam ArenA was afgelopen weekend het strijdtoneel van de beste eSports-teams van de Benelux met de ESL Benelux Championship. De beste spelers van Nederland, België en Luxemburg streden op een groot podium om een totaal prijzengeld van €30.000. Ruim 4.000 toeschouwers en spelers zorgden voor een kolkende sfeer tijdens dit spektakel. Na vele spannende en heftige confrontaties kwamen er in drie categorieën twee winnaars uit de bus: Team Echo Zulu wist het League of Legends-toernooi te winnen en de gamers van mCon eSports wisten de eerste plaats in zowel de Hearthstone– als de CS:GO-competitie te behalen.

Amsterdam ArenA

Na een online seizoen van het ESL Benelux Championship namen de beste spelers het tegen elkaar op. Op het veld vonden finales plaats van de populairste spellen van dit moment. Bezoekers namen plaats op de tribune van de voetbalstadion. Daarnaast konden ze in het hoofdgebouw en op en rondom het veld andere activiteiten beleven. De competitie werd online meer dan 125.000 keer live bekeken via verschillende platformen. Daarnaast werden ruim 480.000 mensen via verschillende social media-kanalen bereikt.

FIFA-toernooi

Ajax en Ziggo organiseerden tijdens het toernooi ook een evenement. Het mini-evenement droeg de naam Ziggo eBattle: The Ultimate Clash. De in totaal 16 beste spelers van FIFA ter wereld namen het in de thuisbasis van Ajax tegen elkaar op. De spelers gamen allemaal bij grote clubs zoals AS Roma, Valencia en Schalke 04. Dani Hagebeuk, winnaar van de eerste editie van de E-divisie, ging er uiteindelijk in eigen huis met de hoofdprijs vandoor.

Comments are closed.

Secured By miniOrange