Engeland imponeert tegen Duitsland en wint FIFA Interactive World Cup 2017

augustus 19, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

WK FIFA

De FIFA Interactive World Cup 2017 is ten einde. Van woensdag tot vrijdag streden de 32 beste FIFA-spelers ter wereld in Londen met ook Tony Kok van FC Twente en Dani Hagebeuk van Ajax die een gooiden deden naar de titel. De Nederlandse eSporters moesten echter al in een vroeg stadium hun biezen pakken.

FIFA Interactive World Cup 2017

GORILLA

In totaal probeerden maar liefst zeven miljoen spelers door te dringen naar het WK FIFA. Slechts 32 jongens is het echter gelukt. Miljoenen mensen over de hele wereld keken mee hoe ‘s werelds beste FIFA-spelers het tegen elkaar opnamen. Uiteindelijk werd het een klassieke confrontatie in de finale: Engeland-Duitsland. Spencer ‘GORILLA’ Ealing won van Kai ‘DETO’ Wollin en bezorgde Engeland de winst. De jongeling krijgt de eretitel, maar ook $200,000 aan prijzengeld.

‘We doen het niet voor het geld’

“Een levensveranderend bedrag”, realiseert de 28-jarige Wollin zich, die met $40,000 naar huis gaat. De Duitser verloor met 7-3 de finale, die in twee wedstrijden werd gespeeld. Dit vanwege de verschillende voorkeuren van de spelers: een keer PlayStation en een keer Xbox. De jackpot is vertienvoudigd ten opzichte van vorig jaar in New York. Een teken dat de sport groeit, aldus Jean-Francois Pathy. “We doen het niet voor het geld”, aldus de directeur marketing bij de FIFA. “Onze prioriteit bij dit evenement is om jongeren aan te spreken. Het is een andere manier van voetbal ‘consumeren’.”

Gullit GORILLA

Gullit: ‘Dankzij dit spel kennen jongeren me’

De FIFA Interactive World Cup 2017 bracht teams voort waarbij Cristiano Ronaldo (Portugal), Lionel Messi (Argentinië) en Neymar (Brazilië) voor hetzelfde land uitkwamen. Ook oudgedienden konden geselecteerd worden, zoals klassebakken George Best en Ruud Gullit. Laatstgenoemde scoorde nog namens Engeland in de finale. “Dankzij dit spel kennen jongeren me, omdat ik in de legends game voorkom”, aldus Gullit. Volgens de huidige assistent-bondscoach zorgen evenementen zoals het WK FIFA ervoor dat eSporters niet als nerds worden aangezien.

Bewondering

Pathy stelt dat jongeren de kunde en brille van eSporters waarderen. De professionele FIFA-spelers, die populair zijn dan ooit tevoren mede door het actieve sociale mediagebruik, moeten verschillende tactieken, consoles en formaties beheersen. Jongeren bewonderen de eSporters en zien hen als helden, aldus Pathy. “Kijk bijvoorbeeld naar mijn zoon. Hij weet meer van voetbal dankzij FIFA dan het bekijken op televisie.”

Comments are closed.

Secured By miniOrange