Koen Weijland FIFA Ajax

Koen Weijland, Fifa-speler & E-sporter

Koen Weijland is een begrip in FIFA-land. De E-sporter uit Arnhem is vijfvoudig Nederlands kampioen en was mondiaal de nummer 1 in 2010, 2011 en 2015. Weijland, die de bijnaam Koning FIFA draagt, heeft op zijn YouTube-kanaal ruim 38.000 abonnees. Op zijn kanaal plaatst hij onder andere wedstrijden met bekende voetballers en YouTubers. Ook zijn duels die hij speelt tegen andere spelers van wereldniveau staan op het kanaal. Weijland was de eerste FIFA-speler die uitkwam voor een Nederlandse profclub, namelijk AFC Ajax. Hij heeft daarbij officieel het rugnummer 39 toegewezen gekregen en een plekje in de kleedkamer van Ajax bemachtigd. Weijland vertegenwoordigt de Amsterdamse club bij nationale en internationale wedstrijden en toernooien. In de Nederlandse E-divisie draagt een andere gamer van Ajax de clubkleuren, namelijk Dani Hagebeuk.

Ambitie

Bij zijn presentatie bij Ajax in september 2016 was Weijland uitzinnig. ‘Vandaag wordt voor mij een droom werkelijkheid. Ik ben mijn hele leven al Ajacied en ben nu heel trots dat ik het mooie rood en wit mag gaan vertegenwoordigen op toernooien. Het verhaal van Ajax spreekt mij erg aan. Net zoals ik willen ze verschillende activiteiten gaan organiseren voor de jeugd en een koppeling maken naar het fysieke voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat ik, net als de Ajax-spelers, als inspiratiebron kan werken.’

Boeken

Koen Weijland heeft 2 boeken geschreven. In het boek Strijder vertelt hij meer over zijn leven als professioneel e-Sporter en de weg ernaartoe. Het boek Fifa 20 Ultimate Team staat vol met tips over de game Fifa.

Volg Koen Weijland via YouTube, Facebook, Twitter, Snapchat en Instagram!

Secured By miniOrange