De E-divisie na vijf speelrondes: Hagebeuk van Ajax stelt teleur

november 20, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

E-divisie hagebeuk

Hegemonie Hagebeuk gebroken

De E-divisie is al een tijdje onderweg en een blik op de tussenstand laat zien dat de hegemonie van Dani Hagebeuk is verbroken. Van de vijf gespeelde games heeft de eSporter van Ajax reeds twee keer verloren. Ook heeft hij een keer gelijkgespeeld, waardoor Hagebeuk in de middenmoot van de E-divisie bivakkeert. De achtste plaats voor de Ajacied is opmerkelijk te noemen, aangezien hij vorig seizoen kampioen werd door alle wedstrijden te winnen.

Hagebeuk leed in de eerste ronde tegen Jaey Daalhuisen van Feyenoord reeds puntenverlies (2-2). Hij verloor daarna van Daniel Kuipers van Willem II (3-1) en Danny Hazebroek van FC Utrecht (2-3). De laatste twee duels met Bryan Hessing van Heracles Almelo (1-2) en Menno Bouhuijzen (1-5) wist Hagebeuk wel te winnen. Hierdoor houdt de Ajacied zicht op titelprolongatie. De eSporter moet echter aan de bak, want Mitchel Denkers staat na vijf wedstrijden ongeslagen op kop met vijftien punten.

Titelkandidaat en hekkensluiter

De eSporter van ADO Den Haag is aan een indrukwekkende reeks bezig. Wellicht is Denkers in staat de goede reeks van Hagebeuk vorig seizoen te evenaren. Denkers had bijna iedere pot lastig, maar steevast gingen de drie punten mee terug naar Den Haag. De enige keer wanneer Denkers met meer dan één doelpunt wist te winnen was tegen Hazebroek van FC Utrecht (5-1). De naaste belagers van ADO zijn Tom Heijnen van Roda JC Kerkrade en nieuweling Ali Riza Aygün van PSV met beide twaalf punten.

De favorieten van de E-divisie om als hekkensluiter te eindigen zijn op dit moment Bouhuijzen van NAC Breda en Sandro en Nick Cooiman van VVV-Venlo. Eerstgenoemde heeft in vijf duels nog geen punt gepakt en staat met slechts 2 doelpunten vóór en 21 tegen stijf onderaan. De Limburgers doen het iets beter en hebben drie punten gesprokkeld door een 2-1 overwinning op NAC.

Comments are closed.

Secured By miniOrange