E-divisie: Ajax wint weer en Heracles en Excelsior delen de punten

februari 18, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

E-divisie: Vitesse - Ajax

Vitesse – Ajax

Dani Hagebeuk blijft goed presteren in de E-divisie, ook in speelronde 6. De E-sporter van Ajax wist ook te winnen van Paskie Rokus (5-2), waardoor de 19-jarige zijn ongeslagen status voortzet. Hagebeuk had weinig moeite met Rokus en liep in de eerste helft al uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Rokus schoot vlak voor rust nog de 3-1 binnen, maar in de tweede helft liep Hagebeuk uit naar 5-1. Rokus scoorde in de 73e minuut nog zijn tweede goal, maar daar bleef het bij.

Heracles – Excelsior

Koploper Ajax heeft nu een gat van vier punten met nummer twee Excelsior (Danny Hazebroek), dat gelijkspeelde tegen Bryan Hessing van Heracles (1-1). Hessing leek op een overwinning af te stevenen na 90 voetbal en 3 minuten blessuretijd, maar het duurde lang voordat de scheidsrechter affloot. Té lang, want Hazebroek verraste Hessing in de slotseconden met een flitsende counter. Vlak na de late 1-1 van Gareth Bale, op aangeven van Cristiano Ronaldo, was het einde wedstrijd.

ADO Den Haag – Feyenoord

Nummer drie ADO Den Haag (Mitchel Denkers) wist knap te winnen van Quinten van der Most van Feyenoord met 1-0. Denkers scoorde al in de 6e minuut de enige treffer in de wedstrijd via spits Antoine Griezmann. Van der Most creëerde nog wel enkele kansen, maar Denkers wist de voorsprong knap te behouden. Feyenoord stelt tot nu toe teleur in de E-divisie, met nog maar twee overwinningen in zes wedstrijden en een magere tiende plek.

PSV – NEC

Romal Abdi van PSV kan eindelijk weer lachen na een duel in de E-divisie. Na drie wedstrijden zonder winst versloeg Abdi Romano Jansen van NEC met 2-0. Vlak voor rust kreeg Abdi op gemakkelijke wijze een penalty mee, die werd verzilverd door Neymar. De tweede helft was nog maar twee minuten bezig of Jansen kreeg de tweede goal al om de oren. Gareth Bale wist namens PSV knap binnen te schieten tussen twee NEC-verdedigers, waardoor de wedstrijd beslist werd. NEC zette nog wel aan, maar Abdi kon eenvoudig overeind blijven. Zowel PSV als NEC bevinden zich in de middenmoot van de E-divisie, met beide 7 punten uit zes wedstrijden.

Alle uitslagen van speelronde 6 in de E-divisie:

Roda JC – Go Ahead Eagles       2-1

FC Twente – Heerenveen            0-2

Heracles – Excelsior                     1-1

PSV – NEC                                      2-0

FC Utrecht – PEC Zwolle             0-1

Willem II – AZ                               0-2

Sparta – FC Groningen                1-1

Vitesse – Ajax                                 2-5

ADO Den Haag – Feyenoord      1-0

Leave a Reply

Secured By miniOrange