Dubbele speelronde E-divisie: Hagebeuk wint tweemaal

april 7, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Dubbele speelronde E-divisie Ajax AZ Hagebeuk Ndunu

Door de midweekse speelronde in de Eredivisie werd er ook een dubbele speelronde afgewerkt in de E-divisie. Woensdag, donderdag en vrijdag kwam iedere eSporter dus twee keer in actie.

Ajax – AZ

Dé wedstrijd van deze dubbele speelronde was Ajax-AZ. De eSporters van dienst hebben een mooie partij op de mat gelegd, waarbij uiteindelijk Ajax met 2-1 zegevierde. Aristote Ndunu van AZ kwam echter in de 4e minuut op voorsprong. Cristiano Ronaldo kon rustig binnentikken na prachtig voorbereidend werk van Luis Suarez. Dani Hagebeuk bleef rustig, zoals we hem kennen, en in de 42e minuut tekende hij voor de gelijkmaker. Gareth Bale schoot prachtig in de kruising na prutswerk van AZ achterin. In de tweede helft creëerden beide teams kansen, maar het was Ajax die er met de overwinning vandoor ging. George Best kopte in de 75e minuut Hagebeuk naar de twaalfde overwinning op een rij. Ook de andere wedstrijd in deze dubbele speelronde wist Hagebeuk nipt te winnen (1-0 tegen NEC), dus Ajax lijkt fluitend kampioen te worden. Ndunu moest hierna genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Roda JC, waardoor AZ nog verder terugzakt in de E-divisie.

Heracles – Vitesse

Bryan Hessing van Heracles heeft op knappe wijze met 2-0 gewonnen van Paskie Rokus van Vitesse. Vooral de eerste goal van Hessing in de 30e minuut was van absolute schoonheid. Met een aanval via verschillende schijven én met hoog tempo werd de verdediging van Vitesse zoek gespeeld. Uiteindelijk gaf David Alaba de assist op Cristiano Ronaldo, die koel bleef en de openingstreffer op zijn naam schreef. De Portugees maakte in de 56e minuut ook de 2-0, door hard tegen het dak van de goal binnen te schieten. Hessing wist ook al overtuigend te winnen van Ian ter Schuur van Go Ahead Eagles met 3-0, waardoor de Almeloër de tweede plaats op de ranglijst inneemt.

Sparta – Excelsior

Frank van der Slot van Sparta en Danny Hazebroek van Excelsior traden met een verschillend gevoel deze Rotterdamse derby aan. Van der Slot had vlak hiervoor verloren van Niels Krist van Heerenveen met 2-0, terwijl Hazebroek met dezelfde cijfers knap wist te winnen van Lode de Bo van FC Utrecht. Toch was het Van der Slot die na negentig minuten vrolijk kon lachen. De Spartaan won namelijk met 2-1. Hazebroek kwam in de 25e minuut nog wel op voorsprong door een goal van Antoine Griezmann, maar in de 48e minuut (Neymar) en 75e minuut (Luis Suarez) scoorde Van der Slot belangrijke goals. Doordat beide eSporters een keer gewonnen en een keer verloren hebben in deze dubbele speelronde, is hun positie op de ranglijst nauwelijks verandert.

ADO Den Haag – FC Groningen

De spannendste wedstrijd in deze dubbele speelronde was hoogstwaarschijnlijk ADO Den Haag tegen FC Groningen. Absalom Warkor ging de tweestrijd met Mitchel Denkers aan, wetende dat hij net had gewonnen van Romano Jansen van NEC (3-1) en Denkers had verloren van Daniel Kuipers van Willem II (1-0). De beide eSporters bleken echter aan elkaar gewaagd, wat ook valt te lezen uit de uitslag van 1-1. Denkers kwam in de 55e minuut op voorsprong door een strak afstandsschot van Gareth Bale, maar Warkor kwam in de 82e minuut verdiend op gelijke hoogte, met wederom Bale als doelpuntenmaker. Na deze twee speelrondes klimt Warkor op de ranglijst, terwijl Denkers zijn tweede plaats heeft moeten afstaan aan Bryan Hessing van Heracles.

Alle wedstrijden van de dubbele speelronde in de E-divisie:

Woensdag 5 april:

Excelsior – FC Utrecht                     2-0

Heerenveen – Sparta                       2-0

Ajax – AZ                                            2-1

Heracles – Vitesse                             2-0

FC Groningen – NEC                         3-1

Feyenoord – Go Ahead Eagles        3-0

Donderdag 6 april:

ADO Den Haag – Willem II              0-1

Roda JC – PEC Zwolle                       1-0

FC Twente – PSV                                3-0

Sparta – Excelsior                              2-1

Vitesse – Heerenveen                       2-2

ADO Den Haag – FC Groningen     1-1

Vrijdag 7 april:

NEC – Ajax                                          0-1

Go Ahead Eagles – Heracles            0-3

AZ – Roda JC                                      1-1

FC Utrecht – FC Twente                   0-1

PEC Zwolle – Feyenoord                  0-2

PSV – Willem II                                  0-1

 

Comments are closed.

Secured By miniOrange