Awesome Games Done Quick haalt 2 miljoen dollar op

januari 18, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Awesome Games Done Quick is een daverend succes

Games Done Quick is een halfjaarlijkse gaming marathon. Vele vrijwilligers doen een zogenaamde speedrun van een game naar keuze. De desbetreffende games worden dus razendsnel uitgespeeld – tot groot vermaak van de viewers. Aan wat voor games kunnen we dan denken? Een heleboel eigenlijk, zowel klassiekers als moderne klasbakken. Denk bijvoorbeeld aan Mega Man, Super Mario Kart en Halo (2).

Games Done Quick wordt aan een stuk door uitgezonden via live streams (twitch.tv). Maar dit is nog niet wat het event zo speciaal maakt. Tijdens het streamen van de speedruns kunnen de viewers namelijk geld doneren dat door Games Done Quick rechtstreeks aan goede doelen wordt gedoneerd. Daarnaast kunnen zij ook bieden op documentnamen of prize packs. Op deze manier komt uiteindelijk een behoorlijk bedrag tot stand. Waar gaat het geld dan zoal naartoe? Voorheen hebben zij het geld al eens gedoneerd aan de Prevent Cancer Foundation.

De opbrengst van Awesome Games Done Quick 2017

Van 8 januari tot 15 januari werd Awesome Games Done Quick gehouden. Tussen de twee laatste games, de Super Metroid 100 percent clear en de Undertale True Pacifist Ending playthrough, werd ongeveer 1.3 miljoen dollar opgehaald. Alle donaties tezamen genomen is het uiteindelijke opgehaalde bedrag geëindigd op maar liefst 2.2 miljoen dollar. Dat is een enorm bedrag! Ter vergelijking: de vorige editie is een bedrag van 1.3 miljoen dollar opgehaald, dat destijds is gedoneerd aan Doctors Without Borders. In totaal heeft Games Done Quick al ruim 10 miljoen dollar opgehaald. Waaraan het geldrag van deze editie gedoneerd zal worden is nog niet bekend.

De volgende en tevens laatste editie van het jaar zal gehouden worden tijdens de zomer. Vandaar dat dit event de naam Summer Games Done Quick draagt. Van 2 juli tot 9 juli zal dit event live te bewonderen zijn op twitch.tv. Naast het prachtige doel dat zij nastreven, zijn het ook vooral de vrijwilligers die het hele event zo gemoedelijk maken. Het is een waar succes: vernuftige gameplay en een goede dosis humor. Kijken!

Tagged with:

Leave a Reply

Secured By miniOrange