Aanbieders van computergames

Computergames industrie

Over de hele wereld zijn er heel veel verschillende aanbieders en/of ontwikkelaars van computergames die spellen ontwikkelen en uitbrengen voor de consument. Deze bedrijven ontwikkelen games en brengen ze uit, in de hoop dat veel mensen ze gaan spelen en er dus veel geld wordt verdiend. De eerste commerciële spellen in de jaren ’70 verkocht. Toentertijd was het nog een kleine markt met enkele miljoenen per jaar aan omzet. Tegenwoordig is de industrie van computerspellen uitgegroeid tot één waar ongeveer 100 miljard euro in omgaat. Met name na het jaar 2000 is de industrie exponentieel hard gegroeid. In de jaren ’70 en ’80 waren spellen als Space Invaders en Pacman heel populair. Maar hun reikwijdte en commerciële succes staat in schril contrast met wat games tegenwoordig teweegbrengen. Niet alleen programmeurs en spelers zijn heden ten dage actief in de industrie, maar ook spelontwerpers, componisten (muziek), tekenaars en speltesters.

Aanbieders games game-industrie

Aanbieders

Aanbieders oftewel ontwikkelaars/producenten steken steeds meer geld in de ontwikkeling van hun spellen. Ze willen hoe dan ook een game op de markt hebben die talk of the town is. Kosten noch moeite worden gespaard om een fantastische game-ervaring te creëren. Een van de bekendste en grootste aanbieders wereldwijs is Blizzard Entertainment. Dit Amerikaans bedrijf is opgericht in 1991. Blizzard Entertainment is verantwoordelijk voor succesvolle gameseries zoals Diablo, Warcraft, StarCraft, Hearthstone en Overwatch. Ook een grote producent is Valve Corporation, onder meer bekend van het distributieplatform Steam. Dit Amerikaans bedrijf is opgericht in 1996 door Gabe Newell en is verantwoordelijk voor games als Half-Life, CS:GO en Dota 2.

Andere bekende aanbieders zijn bijvoorbeeld Atari, Electronic Arts, Nintendo, Riot Games, Rockstar Games en Sega. Deze producenten hebben vaak één bekend juweeltje in hun assortiment. Zo heeft Riot Games het zeer populaire League of Legends ontwikkelt en kent men Rockstar Games vooral van Grand Theft Auto.

 

Secured By miniOrange