wedden op esports

Wedden op E-sports

Professionalisering

De populariteit van E-sports stijgt per dag. Steeds meer mensen, zowel mondiaal als in Nederland, spelen in competitieverband games tegen elkaar zoals League of Legends, Dota 2 of FIFA. Meer E-sporters, maar ook meer publiek, sponsors, livestreams en (prijzen)geld. Stadions vol toeschouwers zijn in een mum van tijd uitverkocht en spelers trainen, financieel geholpen door rijke sponsors, iedere dag vele uren om de beste te worden. E-sports is in de laatste jaren geprofessionaliseerd en wordt sinds enkele jaren beschouwd als een volwaardige sport. Met de groei van E-sports ontstaan er ook mogelijkheden om te wedden op wedstrijden. Doordat E-sporters zeer hoge bedragen kunnen winnen door goed te spelen, zijn zij niet meer gevoelig voor matchfixing. Het is dus betrouwbaar geworden om op E-sports te wedden. Welke FIFA-speler zal als laatste eindigen in de Nederlandse E-divisie? En welk team pakt de wereldtitel Counter Strike: Global Offensive?

Hoe kan je wedden?

Bij voetbal kun je wedden op van alles. Wie krijgt de eerste ingooi? Wie pakt de eerste gele kaart? Hoeveel minuten blessuretijd wordt er gespeeld? Welk team wint? Bij E-sports zijn er minder wedmogelijkheden, dit om eventuele fraude tegen te gaan. Wel kan je wedden op winst of verlies of met hoeveel punten verschil de teams de wedstrijd eindigen. Het is slim om in te zetten op belangrijke competities, want dat betekent dat er veel op gewed zal worden en er dus veel geld kan worden gewonnen. Steeds meer wedkantoren zijn overtuigd van de betrouwbaarheid van de markt van E-sports en bieden wedmogelijkheden aan. Enkele bekende bookmakers waar je kan wedden op E-sports zijn NetBet, Betway, Dafabet, Tipbet en Pinnacle.

Tips

Waar moet je op letten als je gaat wedden op E-sports? De eerste logische tip is natuurlijk uitgaan van de statistieken: hoe vaak heeft een team of speler al gewonnen of hoe is het gesteld met de vorm van de E-sporters? Tip twee: wees op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als je bijvoorbeeld wilt wedden op een bepaalde League of Legends-team, weet dan met welke spelers zij aantreden op het toernooi. Waar Barcelona slechter voetbalt bij de afwezigheid van Messi, kan een absentie van een belangrijke speler bij E-sports ook cruciaal zijn. Volg de spelers via sociale media of houdt je op de hoogte via e-sportwebsites die je informeren. Tot slot moet je weten waar je op wed: wees vertrouwd met de game en weet wat de laatste ontwikkelingen zijn in het spel.

sports.betway.com/en/sports-betting-sites Betway Welcome Bonus