Wedden op Dota 2

Wedden op Dota 2

Wat is Dota 2?

Om te gaan wedden op Dota 2 is het handig te weten waarop je wedt en waarom. Het spel is een vervolg op het scenario van het derde deel van World of Warcraft: Defense of the Ancients en is in 2013 uitgebracht. Dota 2 is een zogenaamde MOBA, een multiplayer online battle arena. In een MOBA speelt de speler een personage dat lid is van één van twee teams. Samen met het team moet de speler het hoofdgebouw van het andere team zien te vernietigen. Voor meer informatie, zie onze uitgebreide uitleg over Dota 2.

Belangrijke wedstrijden

Dota 2 is één van de populairste games ter wereld. Het grootste evenement bij Dota 2 is The International, vergelijkbaar met een WK. Vorig jaar waren er 16 teams die een prijzenpot van maar liefst 21 miljoen euro mochten verdelen, waarbij het winnende team 9 miljoen kreeg. Daarnaast heb je vele verschillende gametoernooien, zoals bijvoorbeeld The Majors. Dit soort toernooien is leuker om op te gokken, omdat het moeilijker is in te schatten wie van de teams de betere is. Het kwaliteitsverschil tussen de teams is lastiger te peilen, waardoor verrassingen eerder op de loer liggen.

Goed geïnformeerde wedders kunnen profiteren van de keuzes van bookmakers, die soms nog niet weten hoe hoog of laag ze moeten zitten met hun odds aangaande eSports. Belangrijke wedstrijden zijn op meerdere manieren te volgen, waarbij Twitch het meest gebruikt wordt. Twitch is ook zeer handig bij live wedden op Dota 2 en andere games.

Wedden tips voor Dota 2

Zoals gesteld onder de hoofdpagina moet er bij het wedden op Dota 2 gelet worden op drie punten: uitgaan van de statistieken (hoe vaak wint een team/speler, hoe is het gesteld met de vorm van Esporters), wees op de hoogte van de laatste ontwikkelingen (volg spelers via social media om op de hoogte te blijven) en wees vertrouwd met de game. Daarnaast kan je op verschillende manieren bij Dota 2 gokken. Je kan geld inzitten op welk team de wedstrijd of toernooi gaat winnen. Maar ook wie de eerste kill (dode) in het spel maakt of wie dat drie keer achter elkaar doet.

Secured By miniOrange