Wedden op CS:GO

Wedden op CS:GO

Wat is CS:GO?

Van plan te wedden op CS:GO? Eerst even uitleg. Het spel Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) is in 2012 ontwikkeld en uitgebracht door Valve Corporation en Hidden Path Entertainment. Het is het vierde deel in de Counter-Strike serie, uitgebracht voor Windows, OS X, XBOX 360 en de Playstation 3. CS: GO is een multiplayer first-person shooter spel. Dit betekent dat het een actiespel is en gespeeld wordt vanuit het perspectief van de speler. De speler houdt een wapen in zijn hand waarmee geprobeerd wordt tegenstanders te verslaan. Voor meer informatie, zie onze uitgebreide uitleg over CS:GO.

Belangrijke wedstrijden

Er zijn wereldwijd diverse toernooien waarin professionele teams het tegen elkaar opnemen. Deze toernooien worden opgedeeld in twee categorieën. De eerste, en belangrijkste, hiervan zijn de zogeheten Majors. Dit zijn toernooien gesponsord of georganiseerd door Valve zelf. Deze vinden vaak plaats tijdens grote evenementen van ESL, DreamHack en MLG. Teams kunnen zich plaatsen middels kwalificatietoernooien. Deze worden vaak regionaal georganiseerd, met een aantal plaatsen per regio in het hoofdtoernooi. Alle andere toernooien vallen onder de tweede categorie, de Minors. De schaal van deze toernooien is vaak een stuk kleiner dan de Majors omdat ze door derde partijen georganiseerd worden.

Wedden tips voor CS:GO

Zoals gesteld onder de hoofdpagina moet er bij het wedden op CS:GO gelet worden op drie punten: uitgaan van de statistieken (hoe vaak wint een team/speler, hoe is het gesteld met de vorm van Esporters), wees op de hoogte van de laatste ontwikkelingen (volg spelers via social media om op de hoogte te blijven) en wees vertrouwd met de game. Daarnaast kan je op verschillende manieren bij CS:GO gokken. Je kan geld inzitten op welk team de wedstrijd of toernooi gaat winnen. Maar ook wie de eerste kill (dode) in het spel maakt of wie dat drie keer achter elkaar doet.

Er is onlangs ook veel kritiek geweest op het gokken met uiterlijke kenmerken van wapens, zogenoemde skins. Die kan je gebruiken om mee te gokken voor echt geld. Men gebruikt skins als een soort fiches op goksites die opereren in een grijs gebied op het internet. Gamebedrijven zoals Valve krijgen steeds vaker te maken met tieners die claimen veel geld te hebben verloren met gokken. Daarom was er genoeg reden voor Valve om illegale goksites aan te schrijven en te zeggen dat ze niet langer gebruik mochten maken van hun online marktplaats Steam. Dit zou wellicht het einde van de handel in skins betekenen, maar ook mogelijkerwijs het einde van gokken op CS:GO, aangezien skins één van de redenen zijn voor de populariteit van het schietspel.

Secured By miniOrange