Nederlandse eSport Bond

Ook in Nederland worden diverse gametoernooien gehouden. Er zijn steeds meer mensen die hier aan deel nemen en er wordt steeds meer geprobeerd om eSports in Nederland op de kaart te zetten. De Nederlandse eSport Bond (ESB) organiseert sinds 2005 het jaarlijkse Nederlandse kampioenschap eSports. Ook wordt het Dutch Gaming Festival elk jaar georganiseerd en heeft de ESB meerdere verengingen en clubs opgericht. Zo zijn er verschillende organisaties die toernooien organiseren, wordt er geprobeerd om grote internationale toernooien naar Nederland te halen en is er een BNL League.

Nederlandse eSport Bond (ESB)

Doel eSports toernooien

Het doel van de BNL League is om het niveau van het gamen in de Benelux naar een hoger level te brengen. Hiermee willen zij de concurrentie aan kunnen gaan met andere internationale teams en organisaties. Zij doen dit door wekelijks terugkerende toernooien te organiseren. Op dit moment wordt er vooral gestreden met de game Call of Duty: Black Ops 3, maar er wordt hard gewerkt om hier meer titels aan toe te kunnen voegen. Het is een organisatie die gerund wordt door vrijwilligers en op zoek zijn naar bedrijven die hen kunnen ondersteunen. Zo kunnen bedrijven helpen door de prijzenpot te sponsoren of artikels op hun websites te plaatsen.

Naast de BNL League worden er ook internationale toernooien naar Nederland gehaald om zo de sport te promoten. Zo werden in april 2016 League of Legends EU LCS Finales gespeeld, werd de Dutch College League georganiseerd en vond de Firstlook Battlecon plaats. Daarnaast wordt er geprobeerd om het prestigieuze ESL One in 2017 naar de Amsterdam Arena te halen.

Nederlandse televisie en eSports

Ook de Nederlandse televisie besteedt inmiddels aandacht aan eSports. De zender Fox Sports is recent begonnen met het uitzenden van Dutch College League. Hierbij wordt het spel League of Legends tussen verschillende scholen en universiteiten gespeeld. De televisiezender zond vanaf eind maart 2016 tot half juni 2016 elke week dit toernooi uit. Als opwarmer voor dit toernooi werd op 22 maart ook al de FIFA Interactive World Cup 2016 uitgezonden. Esports op televisie maakte in 2016 dus een goede ontwikkeling door. Wellicht gaat de zender in de toekomst meer eSports uitzenden en kan de bekendheid van de sport daarmee verder groeien.

Secured By miniOrange