Speelronde 17 E-divisie: wie wordt tweede?

mei 2, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Speelronde 17 E-divisie

Feyenoord – Heracles

Speelronde 17, de laatste speelronde van de E-divisie, draait eigenlijk maar om één wedstrijd: Feyenoord tegen Heracles. Quinten van der Most en Bryan Hessing strijden om plek twee, dat een ticket naar het EK in Madrid betekent. Hessing moet winnen, aangezien Van der Most zich momenteel op doelsaldo (+17 tegenover +19) de tweede man van de competitie mag noemen. Van der Most is op dreef en zijn laatste verliespartij dateert uit speelronde 28 tegen Ajax. Hessing kampt met een kleine crisis en heeft vijf verliespunten uit de laatste drie duels. Van der Most is licht favoriet om het EK-ticket te pakken, vooral vanwege zijn betere uitgangspositie.

Go Ahead Eagles – Sparta

Ian ter Schuur en de E-divisie is geen goede combinatie. De eSporter van Go Ahead Eagles wist nog geen enkele partij te winnen en kon in zestien wedstrijden slechts zeven keer het net vinden. Toegegeven, Ter Schuur had soms pech en legde soms mooie partijen op de mat. Toch is het niet verwonderlijk dat hij onderaan staan met twee punten, met tien punten achterstand op nummer zeventien FC Twente. Tegen Frank van der Slot van Sparta kan Ter Schuur wellicht nog stunten, maar dan zit zijn avontuur in de E-divisie er hoogstwaarschijnlijk op. De Deventenaren staan in de Eredivisie namelijk stijf onderaan en degradatie in de vaderlandse voetbalcompetitie betekent ook niet meer meedoen voor de gecontracteerde eSporter in de E-divisie.

PSV – PEC Zwolle

Romal Abdi strijd in deze laatste speelronde nog voor een verbetering van zijn positie op de ranglijst, maar de eSporter van PSV had van tevoren niet verwacht dat dit plek vijftien zou betreffen. Abdi kan maar niet imponeren in de E-divisie en heeft maar liefst tien keer verloren. Topclub onwaardig en de vraag is of Abdi het Eindhovense shirt volgend jaar ook nog mag dragen. Stefan Vellinga wist aan het begin van de competitie al dat het linkerrijtje niet realistisch zou zijn. Plek vijftien, officieel boven de degradatiestreep, is niet onverdienstelijk voor de Zwollenaar. De confrontatie tussen deze twee laagvliegers kan alle kanten op, waarbij een gelijkspeel de meest logische voorspelling zou zijn.

Willem II – Ajax

Dani Hagebeuk is het niveau van de E-divisie nu al ontstegen. De Ajacied heeft al zijn partijen gewonnen en zijn naaste belager, Quinten van der Most van Feyenoord, staat op veertien punten achterstand. Hagebeuk wil zijn winnende reeks dit seizoen graag afsluiten met nog overwinning. Nieuwste slachtoffer is hoogstwaarschijnlijk Daniel Kuipers van Willem II. Kuipers staat op een knappe tiende plek en vier van zijn laatste vijf games gewonnen. Hagebeuk is gewaarschuwd, maar Kuipers nog veel meer.

Alle wedstrijden uit speelronde 17 van de E-divisie:

Woensdag 3 mei
Feyenoord – Heracles
AZ – FC Utrecht
FC Twente – FC Groningen
Donderdag 4 mei
ADO Den Haag – Excelsior
Go Ahead Eagles – Sparta
PSV – PEC Zwolle
Vrijdag 5 mei
Vitesse – Roda JC
Willem II – Ajax
Heerenveen – NEC

Comments are closed.

Secured By miniOrange