Speelronde 17 E-divisie: Van der Most tweede

mei 6, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Speelronde 17 E-divisie

Speelronde 17 E-divisie

Met speelronde 17 achter de rug zit de E-divisie erop! Zeventien speelrondes zijn gespeeld en Dani Hagebeuk was zonder enige twijfel de beste. Alle wedstrijden gewonnen en daarmee de verdiende kampioen. Op deze laatste speelronde werd ook het laatste EK-ticket verdeeld. Quinten van der Most van Feyenoord en Bryan Hessing van Heracles moesten onderling uitmaken wie tweede werd en naar Madrid mocht. Hessing was, buiten de E-divisie om, al geplaatst voor het EK, dus vooral bij Van der Most stond er druk op de ketel. Het werd een memorabel duel.

Feyenoord – Heracles

Speelronde 17, de laatste speelronde van de E-divisie, draaide dus om één wedstrijd: Feyenoord tegen Heracles. Quinten van der Most en Bryan Hessing streden om plek twee, dat een ticket naar het EK in Madrid betekent. Hessing was al geplaatst, dus op hem stond geen druk. Van der Most gelijkspelen of winnen op zich te verzekeren voor de reis naar Spanje. De Feyenoorder kwam in de 18e minuut op voorsprong door een benutte penalty van Ruud Gullit. In de 34e minuut verdubbelde Cristiano Ronaldo de voorsprong. Daarna ging de wedstrijd gelijk op, maar plaatsing kwam voor Van der Most nauwelijks meer in gevaar. Gedurende het duel ging Van der Most steeds meer tijdrekken, iets wat zeer ongebruikelijk is. In de 82e minuut ging Van der Most zelfs minutenlang de hoek in. Het kwam de Feyenoord op veel kritiek te staan, maar hij is met de 2-0 zege wel geplaatst voor het EK.

Go Ahead Eagles – Sparta

De carrière van Ian ter Schuur in de E-divisie zit er hoogstwaarschijnlijk op. Go Ahead Eagles zal gaan degraderen uit de Eredivisie, waardoor Ter Schuur niet zal terugkeren in de virtuele competitie. Ook zijn laatste wedstrijd verloor de eSporter, ditmaal van Frank van der Slot van Sparta. Wel scoorde Ter Schuur tweemaal in het duel, voor het eerst dit seizoen. Toch maakte Van der Slot twee goals meer, waardoor de vijftiende verliespartij voor Ter Schuur een feit werd. Goals van Neymar (3x) en Luis Suarez nekten de Deventenaar, die met elf punten achterstand op nummer zeventien FC Twente de duidelijke hekkensluiter van de E-divisie is geworden.

PSV – PEC Zwolle

Romal Abdi wist in deze laatst speelronde zijn vierde overwinning van het seizoen binnen te slepen. De PSV’er beleeft een zeer moeizame E-divisie, maar kon het seizoen tegen Stefan Vellinga van PEC Zwolle toch positief afsluiten. Alle goals vielen vlak na rust. Lionel Messi scoorde tweemaal voor PSV, Gareth maakte de eretreffer namens PEC. Met de 2-1 zege passeert Abdi Vellinga op de ranglijst en eindigt de Eindhovenaar als vijftiende.

Willem II – Ajax

Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn. Dani Hagebeuk van Ajax heeft zijn partij wederom met ogenschijnlijk veel gemak gewonnen. De Ajacied had weinig moeite met Daniel Kuipers van Willem II en na twee goals in de eerste helft – in de 19e minuut Cristiano Ronaldo en in de 25e minuut Marcelo – was de wedstrijd gespeeld. Beide eSporters kregen nog wel kansen om meer doelpunten te maken, maar de bal vloog niet meer in het netje. Hagebeuk is met zeventien overwinningen overduidelijk de beste van de E-divisie en mag zich nu opmaken voor het EK in Madrid.

Alle uitslagen van speelronde 17 van de E-divisie:

Feyenoord – Heracles 2-0
AZ – FC Utrecht 2-1
FC Twente – FC Groningen 0-0
ADO Den Haag – Excelsior 1-2
Go Ahead Eagles – Sparta 2-4
PSV – PEC Zwolle 2-1
Vitesse – Roda JC 0-6
Willem II – Ajax 0-2
Heerenveen – NEC 0-2

Comments are closed.