Speelronde 16 E-divisie: Van der Most op gelijke hoogte met Hessing

april 29, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Speelronde 16 E-divisie

Speelronde 16 E-divisie

Ajax – Go Ahead Eagles

Speelronde 16 in de E-divisie betekende een ontmoeting tussen hekkensluiter Ian ter Schuur van Go Ahead Eagles met trotse kampioen Dani Hagebeuk van Ajax. Vooraf werd gedacht dat Ter Schuur geen enkele kans zou hebben tegen de ongeslagen Hagebeuk, maar de Deventenaar kwam verrassend op voorsprong. Hristo Stoichkov tekende in de 5e minuut na een geweldige solo voor de 1-0. Hagebeuk raakte niet in paniek – de Ajacied is immers vaker op achterstand gekomen – en stelde op indrukwekkende wijze orde op zaken. Cristiano Ronaldo (3x), George Best (2x) en Luka Modric zorgden met hun goals voor een galavoorstelling. De eindstand van 6-1 was alles behalve geflatteerd en kenschetst het seizoen van beide eSporters: Hagebeuk die domineert en Ter Schuur die roemloos ten onder gaat.

Heracles – ADO Den Haag

Een zeer interessant duel om plek twee in de E-divisie – en dus een ticket naar het EK in Madrid – was tussen Bryan Hessing van Heracles en Mitchel Denkers van ADO Den Haag. De Heraclied moest winnen om Quinten van der Most van Feyenoord op voldoende afstand te houden, maar Denkers zat Hessing dwars. De beide eSporters konden in een spannend duel niet tot scoren komen. Denkers is nu uitgeschakeld voor plek twee, Hessing maakt nog wel kans. Dan moet de Almeloër wel winnen van Van der Most, aangezien deze zijn partij in speelronde 16 wel wist te winnen.

Excelsior – Feyenoord

Quinten van der Most van Feyenoord moest punten pakken om uitzicht te houden voor het EK-ticket. De Feyenoord zette zijn winnende reeks voort door met 1-0 van Danny Hazebroek van Excelsior te winnen. Van der Most had zeer veel moeite met het spel van Hazebroek, maar kon in de 87e minuut uiteindelijk toch juichen. Frederik Ljungberg zorgde er op aangeven van Cristiano Ronaldo voor dat de Feyenoorder Hessing passeert op de ranglijst. Van der Most heeft volgende week, wanneer het speelt tegen het Heracles van Hessing, aan een gelijkspel voldoende. De Feyenoorder heeft namelijk een iets beter doelsaldo.

Roda JC – Willem II

Tom Heijnen van Roda JC is uitgespeeld in de E-divisie. De eSporter moest winnen van Daniel Kuipers van Willem II en dan ook nog hopen dat de concurrentie genoeg punten zou verspelen. Beide scenario’s kwamen niet uit, waardoor Heijnen niet meer naar het EK kan gaan. In de 8e minuut keek Heijnen al tegen een achterstand aan, omdat Kuipers een heerlijke counter via verschillende schijven af kon maken via Gareth Bale. In de 24e minuut kreeg Kuipers een penalty, nadat Chris Smalling Neymar onderuit hielp in het strafschopgebied. David Alaba bleef kalm en scoorde met een stiftje. Vier minuten later maakte Luka Modric een einde aan alle illusies van Heijnen. De Kroaat lepelde de bal over de vooruitgeschoven Roda-keeper. Heijnen kwam vroeg in de tweede helft nog wel op 1-3 door een goal van George Best, maar daar bleef het bij.

Alle uitslagen van speelronde 16 van de E-divisie:

Ajax – Go Ahead Eagles 6-1
Heracles – ADO Den Haag 0-0
FC Groningen – PSV 2-1
FC Utrecht – Vitesse 3-1
Excelsior – Feyenoord 0-1
NEC – AZ 0-5
PEC Zwolle – Heerenveen 2-1
Roda JC – Willem II 1-3
Sparta – FC Twente 2-1

Comments are closed.