Mass Effect Andromeda krijgt veel negatieve aandacht

maart 19, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Mass Effect Andromeda valt op door bizarre animaties

Het begin van 2017 is gunstig geweest voor de gamewereld. Grote releases zoals Zelda Breath Of the Wild, Horizon Zero Dawn en Resident Evil 7 zijn goed ontvangen. De eerstvolgende echt grote release is EA’s Mass Effect Andromeda. Veel trouwe Mass Effect-fans kijken naar uit. Het is bijna zo ver, want de officiële release staat genoteerd op 23 maart! Maar sommigen hebben de game al kunnen spelen. Op EA Origin Access konden gamers al aan de slag met de eerste tien uur van het spel! Uiteraard delen sommigen van hen hun ervaring met het internet. Wat zijn de eerste indrukken van het langverwachte spel? Nou, op z’n zachtst gezegd opmerkelijk…

Het spel valt op door veel bizarre animaties en vele bugs. Op het internet vind je veel beelden van gamers die opmerkelijke animaties hebben vastgelegd.

Valt er nog wat te repareren?

BioWare zal ongelofelijk balen van de negatieve aandacht die door deze beelden op het internet wordt gegenereerd. Met name ook omdat de EA Access versie dezelfde is als de versie die iedereen vanaf volgende week kan gaan spelen. De hoop is dus gevestigd op enige reparaties door middel van patches. De vraag is of die patches tegelijk met de officiële release kunnen worden doorgevoerd. Zo niet, dan brengt EA een game uit die veel heeft gekost, maar gewoon niet helemaal goed is afgewerkt.

Het blijft natuurlijk ook nog de vraag of het hier gaat om enkele incidenten of dat er sprake is van fundamentele, structurele problemen. In de gemiddelde Open-World RPG worden bugs, glitches en vreemde animaties intussen gezien als een vast onderdeel. Denk hierbij aan games als Fallout en The Witcher, waar vlak na de release op een vergelijkbare manier de spot mee wordt gedreven als nu bij Mass Effect. Maar goed, het hoeft natuurlijk nog helemaal niets te betekenen.

Oordeel niet te snel

Vele games zijn gereleased terwijl er nog enkele bugs en glitches in het spel zaten, maar bleken achteraf fantastische games te zijn.  Over de gameplay hoor je in ieder geval wel positieve geluiden. Laten we hopen dat de eerste tien uur van Mass Effect Andromeda geen blueprint zijn voor het hele spel!

Tagged with:

Leave a Reply