Jaey Daalhuisen, FIFA-speler ‘van wereldklasse’, tekent contract bij ESM

april 30, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Jaey Daalhuisen, FIFA-speler

Jaey Daalhuisen, FIFA-speler ‘van wereldklasse’, tekent contract bij ESM

Jaey Daalhuisen, een 21-jarige eSporter uit Nieuwegein, heeft een contract voor twee jaar getekend bij Esports Soccer Media (ESM). De belangen van Daalhuisen worden door ESM behartigd en heeft zodoende een ingang naar betaalde voetbalclubs en andere E-sport organisaties. ESM is blij dat het de eSporter ‘van wereldklasse’ heeft binnengehaald. “We moesten snel handelen omdat een speler zoals Jaey zeldzaam is”, aldus Roan Vutters van ESM.

Vooralsnog verdient Daalhuisen niks met zijn hobby. Maar dat kan snel veranderen wanneer sponsoren zich melden. “ESM wil de FIFA eSport in Nederland professionaliseren. Ook kan ik via hen oefenen met spelers uit de Nederlandse en internationale top. We gaan daarvoor trainingssessies organiseren. Verder mag ik altijd op hun kantoor komen om video’s op te nemen en om mijn wedstrijden online te streamen.”

E-divisie

Daalhuisen doet niet mee aan de E-divisie, simpelweg omdat hij niet wist dat de competitie bestond. “Doordat ik een paar spelers uit die competitie versloeg, ben ik pas gaan beseffen dat ik met de beste mee kan”, vertelt de jongeling. Zijn grote doorbraak kwam toen hij van een speler met de naam ‘Gorilla’ had gewonnen. Gorilla werd in 2015 tweede op het WK FIFA. “Toen begreep ik voor het eerst dat ik ver kon komen.” Daarna versloeg de eSporter uit Nieuwegein onder meer ‘Epsilon Gorilla’, E-speler van Schalke 04 uit Duitsland en de E-spelers van Feyenoord en Ajax.

Weekend League

Om zo hoog mogelijk te komen, hebben spelers van vrijdagochtend 9.00 uur tot maandagochtend 9.00 uur de tijd om veertig wedstrijden te winnen. Dit wordt de Weekend League genoemd. Daalhuisen: “Meestal win ik er 38 of 39. Door dit soort prestaties kom ik steeds weer in de top 100 op verschillende plekken.” Op de wereldranglijst was Daalhuisen daardoor als eens in de top 40 te vinden.

Comments are closed.