League of Legends

League of Legends (LoL) is een computerspel dat gebaseerd is op het spel Warcraft III. Het is een mulitplayer online battle arena (MOBA), wat inhoudt dat de speler een personage speelt dat lid is van één van twee teams. Het spel kan alleen online gespeeld worden en er wordt tegen computergestuurde personages of menselijke spelers gespeeld. De twee teams moeten het tegen elkaar opnemen. Ook kunnen ze door het spel heen goudstukken verdienen. Hier kunnen ze voorwerpen mee kopen en zo sterker worden.

league-of-legends

Hoe werkt League of Legends?

De spelers van League of Legends worden Summoners genoemd. Vervolgens worden zij in teams geplaatst. In elke team zitten drie of vijf spelers. Hoeveel spelers een team heeft, hangt af van de gekozen map om op te spelen. All random all mid en Summoners Rift spelen met vijf tegen vijf, Twisted Treeline speelt met drie tegen drie. Beide teams hebben een Nexus, het team die aan het eind zijn Nexus nog heeft, wint.

Door het spel heen kan de speler goudstukken verdienen. Met dit virtuele geld kunnen voorwerpen gekocht worden om zo sterker te worden. Deze voorwerpen kunnen in shops gekocht worden die zich in elke map bevinden. Ook kan de speler gaan farmen en zo meer goudstukken verdienen. Door naar een hoger level te gaan kan de speler zijn vaardigheden verhogen. Daarnaast heeft elke speler heeft vier vaardigheden. Maar liefst drie van deze vaardigheden kunnen vijfmaal verhoogd worden, de vierde vaardigheid kan driemaal verhoogd worden. Hiermee kun je tot maximaal level 18 komen. Ook is er op Twisted Treeline en Summoners Rift een jungle aanwezig. Hierin kan je monsters aanvallen en hiermee ervaring en goudstukken verdienen.

Meerdere banen

Summoners Rift bestaat uit meerdere banen. Deze kunnen vanuit de basis of vanaf de zijkanten betreden worden. Toplane is de bovenste baan, midlaan is de middelste baan en botlane of bottomlane is de onderste baan. Binnen het spel zijn er verschillende taken die op de verschillende banen wordt uitgevoerd. Deze hoofdtaken zijn:

  • De tank speelt op de toplane en moet zoveel mogelijk defensieve voorwerpen zien te kopen. De tank beschermt het team tegen het andere team.
  • De Ability power care (APC) speelt op midlane en kan in korte tijd veel schade aanrichten.
  • De Attack damage carry (ADC) speelt op de bottomlane en probeert zoveel mogelijk schade toe te brengen. De Support speelt vaak samen met de ADC en heeft dan ook ondersteunende vaardigheden.
  • Als laatste heb je in de jungle nog de Jungler. Deze zal proberen de monsters in de jungle te doden en de banen te helpen door aanvallen vanuit de zijkanten. Daardoor is deze rol van Jungler vaak een zeer complexe rol.

Verschillende modes

Er zijn een aantal hoofdmodes waarin het spel gespeeld kan worden. Op dit moment zijn dit Normal en ARAM. Deze modes zijn altijd beschikbaar en kunnen door alle spelers gespeeld worden. Voorheen behoorde hier ook nog de mode Dominion bij. Echter is deze in 2016 verwijderd omdat deze mode niet genoeg gespeeld werd. In de mode All Random All Mid (ARAM) krijg je willekeurig een held toegewezen om mee te spelen. Voor het spel begint, kan je met andere spelers van held ruilen. En net als bij de anders maps is het doel de Nexus van het andere team te vernietigen. Na het spel krijg je een aantal punten. Hiermee kan je dobbelen in de champion select waar je helden kan selecteren. Bovendien krijg je dan een andere held toegewezen.

Naast de hoofdmode zijn er ook nog diverse speciale gamemodes. Deze worden meestal ontworpen rondom een specifiek thema en doorbreken de basisregels van het spel. Zo kunnen er bij sommige modes meer spelers in een team gezet worden. Welke gamemodes beschikbaar zijn wisselt en dat maakt het spel afwisselend en uniek.

Wedden op League of Legends

Het is ook mogelijk om het nog spannender te maken en te wedden op LoL! Een goede voorbereiding is essentieel. Zorg dat je alle ins en outs weet van League of Legends, de laatste ontwikkelingen en de statistieken.

Secured By miniOrange