Dota 2

Dota 2 is een computergame en kan in competitieverband gespeeld worden. Het spel is een vervolg op het scenario van het derde deel van World of Warcraft: Defense of the Ancients en is in 2013 uitgebracht. Dota 2 is een zogenaamde MOBA, een multiplayer online battle arena. In een MOBA speelt de speler een personage dat lid is van één van twee teams. Samen met het team moet de speler het hoofdgebouw van het andere team zien te vernietigen. Wat het personage precies kan en welke voordelen de speler heeft, verbetert in de loop van het spel

dota-2-official

Hoe werkt Dota 2?

Het doel van het spel is om het hoofdgebouw van het andere team te vernietigen. Het spel wordt in twee teams van elk vijf spelers gespeeld. Elk team heeft zijn eigen basis wat the Ancient genoemd wordt. Het team in de hoek linksonder heet Radiant en het team in de hoek rechtsboven heet Dire. Het spel is afgelopen als één van de Ancients vernietigd is.

De spelers spelen elk met één personage. Deze personages worden Heroes genoemd en hiervan zijn er in totaal 111 beschikbaar. De spelers moeten experience en goud verzamelen om zo hogere levels en betere items te behalen. Hiermee kunnen ze hun vijand proberen uit te schakelen.

Dota 2 is wereldwijd enorm populair en ook in de professionele eSports-competities wordt het spel veel gespeeld. The International is het grootste toernooi waarbij dit spel gespeeld wordt. Deze competitie vindt jaarlijks in Seattle, Washington plaats. De prijzenpot heeft hier al eens op 20 miljoen dollar gestaan en was daarmee de grootste prijzenpot in de geschiedenis van de eSports. Ook zijn er wereldwijd kleinere seizoenstoernooien waarin spelers het tegen elkaar opnemen. Deze toernooien worden The Majors genoemd.

Wedden op Dota 2

Het is ook mogelijk om het nog spannender te maken en te wedden op Dota2! Een goede voorbereiding is essentieel. Zorg dat je alle ins en outs weet van Dota 2, de laatste ontwikkelingen en de statistieken.

Secured By miniOrange