Clash Royale

Clash Royale is een spin-off van het populaire spel Clash of Clans. Het spel is in 2016 uitgebracht en is een gratis massively multiplayer online game. Een massively multiplayer online game is een spel waarbij spelers tegelijkertijd in een virtuele wereld tegen elkaar kunnen spelen.

clash-royale

Hoe werkt het spel?

Het spel is gericht op het winnen van duels. In een duel moet de speler proberen de Arenatorens van de tegenstander te vernietigen. Hiermee verdient de speler kronen. De speler die aan het einde van het duel de meeste kronen heeft, wint. Een speler wint direct als deze de Koningstoren van de ander weet te vernietigen.

Het duel wordt gespeeld met kaarten. Elk duel kan een speler een deck van in totaal acht kaarten maken. Deze kaarten zet de speler vervolgens in om de torens van de ander aan te vallen of om de eigen toren te verdedigen. In totaal kan de speler 54 kaarten krijgen. Deze kaarten zijn onder te verdelen in vier groepen:

 • Normale kaarten die in elke kist voorkomen
 • Zeldzame kaarten die minder vaak voorkomen, maar zijn gemakkelijk te verkrijgen zijn
 • Epische kaarten zijn uitermate zeldzaam
 • Legendarische kaarten zijn heel erg zeldzaam en komen alleen in magische en supermagische kisten voor

Als het duel na drie minuten nog geen winnaar kent, vindt er een sudden death plaats. De speler die als eerste een kroon weet te bemachtigen, wint het spel. Als er na deze ronde nog geen winnaar is, wordt het een gelijkspel. Door duels te winnen, kan de speler trofeeën bemachtigen. Met deze trofeeën kan een speler naar hogere arena’s promoveren. In totaal zijn er 9 arena’s.

Nieuwe kaarten

De speler kan nieuwe kaarten krijgen door schatkisten te openen. Hierin zit, naast de kaarten, ook goud. Wat er precies in een schatkist zit, is afhankelijk van het soort kist en de arena. Na het winnen van een duel krijgt de speler een kist. Er zijn verschillende soorten kisten die elk hun eigen tijd kennen om deze open te kunnen maken:

 • Gratis kist: 4 uur om deze te openen
 • Kroonkist: eens per 24 uur beschikbaar
 • Zilveren kist: 3 uur om deze te openen
 • Gouden kist: 8 uur om deze te openen
 • Reuzen kist: 12 uur om deze te openen
 • Magische kist: 12 uur om deze te openen
 • Supermagische kist: 24 uur om deze te openen

In het spel wordt goud als munteenheid gebruikt. Daarnaast kan de speler ook edelstenen verdienen. Deze krijgt de speler als bepaalde mijlpalen gehaald worden. Ook zitten er in sommige kisten edelstenen en kunnen edelstenen met in-app aankopen gekocht worden. Edelstenen worden in het spel gebruikt om extra goud te krijgen, kisten sneller te openen en zeldzame kisten aan te schaffen.

De speler kan individuele duels aangaan, maar daarnaast kan de speler zich ook aansluiten bij een clan. Een clan is een gemeenschap waarin spelers met elkaar kunnen chatten, vriendschappelijke gevechten aan kunnen gaan en om kaarten kunnen vragen. Clans kunnen zowel open als besloten zijn. De oudsten van een clan kunnen spelers uitnodigen en spelers uit de clan verwijderen. De leider kan iedereen verwijderen of degraderen maar ook zelf aftreden. In het kunnen spelen in clans is duidelijk te zien dat Clash Royale een spin-off is van Clash of Clans.

Secured By miniOrange