Fantasy sports

Naast computergames zijn er in de wereld van eSports ook fantasy sports. Hierbij doen de spelers mee aan verzonnen competities. De uitslagen van deze competities zijn gebaseerd op de wedstrijden en uitslagen in echte competities. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wedstrijden in de Eredivisie of Formule 1. Bij fantasy sports ben jij de trainer of manager en stel je met het budget een eigen team samen. Hiermee doe je mee aan competities en hoop je deze te winnen.

Bij de Eredivisiecompetities kies je spelers die op dat moment bij één van de eredivisieclubs voetballen en bij Formule 1-competities kies je coureurs die op dat moment actief zijn in de koningsklasse van de autosport. De prestaties van de echte voetballers en coureurs bepalen hoeveel punten jouw team scoort. Als de sporter het in het echt goed doet en jij deze in je team hebt, scoor je veel punten. Aan de hand van de uitslagen van de wedstrijden kan je punten verdienen en zo de beste trainer of manager worden.

fantasy-sport

Wereldwijde populariteit

In Nederland zijn fantasy sports nog niet zo populair als in Amerika, Engeland en een aantal Aziatische landen. Wereldwijd zijn vooral Fantasy Basketball en Fantasy Football populair. Het is een serieus spel waar miljarden in gestoken worden. De competities worden door de spelers zeer serieus genomen en tegenwoordig kan je door weddenschappen ook geld verdienen met het spel. De spelers vinden het op deze manier erg leuk om met hun zelf samengestelde team echt geld te verdienen. Zo zijn er tegenwoordig zelfs competities waarbij de spelers geld moeten betalen om mee te mogen doen. Hier doen dan ook alleen de allerbeste managers en trainers aan mee en het is een eer als je hier aan deel mag nemen. Dit laat wel zien dat fantasy sports uitermate populair zijn.

Gokken op fantasy sports

In Amerika wordt regelmatig gediscussieerd of het spelen van fantasy sports onder het gokken valt. Sommigen zien het als een manier van gokken, anderen zien het als een spel waarin kennis en vaardigheden belangrijk zijn. Door deze discussie valt het in sommige staten onder het gokken en is het voor inwoners van die staten verboden om zich op deze websites te registreren en eraan deel te nemen. Maar in verschillende staten wordt het spelen van fantasy sports niet als gokken gezien en is het wel gewoon toegestaan.

 

Secured By miniOrange