Wat is de eDivisie?

Wat is de E-divisie

E-divisie

In de E-divisie gaan vertegenwoordigers van de 18 Eredivisieclubs de strijd met elkaar aan in het voetbalspel FIFA. De E-sporters zijn officieel verbonden aan de voetbalclubs. Iedere woensdag, donderdag en vrijdag nemen de gamers het tegen elkaar op, waarbij de wedstrijden parallel lopen aan de Eredivisie. Speelt Feyenoord in de Eredivisie tegen Heerenveen, dan duelleren Quinten van der Most (Feyenoord) en Niels Krist (Heerenveen) die week in de E-divisie. De gamers spelen afwisselend op de Xbox One en de Playstation 4 en de wedstrijden duren twaalf minuten. De nummers 1 en 2 van de E-divisie plaatsen zich voor het Europees kampioenschap.

FIFA Ultimate Team

Je zou denken dat de E-sporters spelen met de selecties van de clubs die zij vertegenwoordigen, maar dit is niet het geval. In de E-divisie hanteert men de opzet FIFA Ultimate Team, waarbij de gamers hun eigen teams mogen samenstellen. Hoe meer credits de gamers verzamelen door wedstrijden te winnen, des te betere voetballers kunnen worden aangetrokken. Zo kan het voorkomen dat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo in één team spelen. Of dat Arjen Robben twee keer op het veld staat. Er is gekozen voor deze speelmodus, omdat anders van tevoren al vast stond dat Ajax, PSV en Feyenoord de competitie zouden domineren. Daarbij laat producent EA alleen E-sporters deelnemen aan internationale toernooien als ze gebruikmaken van Ultimate Team.

Financiën E-divisie

Hoge salarissen zijn in tegenstelling tot het ‘echte’ voetbal een uitzondering voor de gamers. Per club varieert de hoogte van het honorarium. Vaak krijgen de gamers een onkostenvergoeding, waarbij de reiskosten en uren training riant worden vergoed. Veel E-sporters zien dit als bijverdiensten naast studie of werk. In de E-divisie zit geen geld: de winnaar krijgt een mooie schaal, maar geen prijzenpot. Wel kunnen de gamers zich kwalificeren voor het EK en WK, toernooien waar miljoenen euro’s valt te verdienen.

Secured By miniOrange