Speelronde 9 E-divisie: Excelsior en Ajax halen uit

maart 10, 2017 Posted in Uncategorized by Geen reacties

Go Ahead Eagles PSV FIFA E-divisie speelronde 9

Speelronde 9 E-divisie

Go Ahead Eagles – PSV

‘Weer niet niet.’ Ian ter Schuur van Go Ahead Eagles lachte als een boer met kiespijn na speelronde 9 van de E-divisie. Hij verloor nipt van Romal Abdi van PSV met 2-1, zelfs nadat hij op voorsprong kwam. Ter Schuur kwam in de 15e minuut door op de linkerflank, gaf een voorzet en die werd met een boogje over de keeper binnen gekopt door Arturo Vidal. Lang kon Ter Schuur niet geniet van de voorsprong, want in de 26e minuut maakte Luis Suarez de 1-1, na een mooie uitgespeelde aanval van Abdi. Na rust domineerde PSV en dat resulteerde in de 58e minuut in de 2-1 via Cristiano Ronaldo. Ter Schuur zette nog wel aan, maar wist geen goal meer te maken. Go Ahead Eagles blijft hekkensluiter met nog maar 1 punt uit acht wedstrijden, terwijl Abdi de weg naar de middenmoot heeft ingezet.

Excelsior – Heerenveen

Excelsior tegen Heerenveen leek op voorhand een spannend duel te worden, maar dat werd het absoluut niet. Danny Hazebroek van Excelsior maakte gehakt van Niels Krist van Heerenveen door met 5-1 te zegevieren. In de 29e minuut maakte Pelé de 1-0 en in de 41e minuut verdubbelde de Braziliaan de score. Na rust ging de legendarische spits rustig door met scoren: in de 56e minuut maakte hij de 3-0. James Rodriguez bracht in de 74e minuut de 4-0 op het scorebord door vanaf links in de rechterhoek te schieten. Gareth Bale maakte in de 83e minuut op identieke wijze de 5-0. Krist scoorde in de 90e minuut nog wel de eretreffer via William, maar dat was slechts voor de statistieken. Excelsior blijft bovenaan in de E-divisie meedoen, Heerenveen zakt terug naar de middenmoot.

Feyenoord – AZ

Het AZ van Aristote Ndunu heeft een pijnlijke 3-1 nederlaag geleden bij het Feyenoord van Quinten van der Most. Ndunu kwam nota bene op voorsprong via Luis Suarez in de 31e minuut, maar daarna stelde Van der Most orde op zaken. In de 36e minuut maakte Cristiano Ronaldo de gelijkmaker na prachtige korte passes tussen de Portugees, George Best en Gareth Bale. Van der Most zorgde voor rust nog voor de eindstand. In de 43e minuut kopte Ronaldo de 2-1 binnen en in blessuretijd maakte Best de laatste treffer van het duel, na een prachtige solo. Ndunu kon na de pauze geen potten meer breken, waardoor AZ tijdelijk moet afhaken voor de titelstrijd. Feyenoord stijgt weer in de E-divisie, na weer een knappe zege op een concurrent.

Ajax – FC Twente

Dani Hagebeuk van Ajax blijft ongeëvenaard in de E-divisie. Ook in speelronde 9 had hij geen kind aan zijn tegenstander, ditmaal was Jaimy van den Boogaard van FC Twente het slachtoffer. Al voor rust stond Hagebeuk op een riante 3-0 voorsprong door goals van Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en Luis Suarez. Ook in de tweede helft domineerde Hagebeuk en hij verruimde de voorsprong nog tweemaal. Ronaldo en George Best maakten de laatste twee goals van het duel. Van den Boogaard kon alleen maar toekijken en zijn meerdere erkennen. FC Twente blijft op de voorlaatste plek staan, terwijl Ajax zonder puntverlies de trotse koploper blijft.

Alle uitslagen van speelronde 9 uit de E-divisie:

Vitesse – Sparta                      0-1

ADO Den Haag – NEC           1-0

Go Ahead Eagles – PSV         1-2

Heracles – FC Utrecht           2-1

Excelsior – Heerenveen         5-1

Willem II – PEC Zwolle          2-1

Feyenoord – AZ                      3-1

Roda JC – FC Groningen       2-2

Ajax – FC Twente                   5-0

Leave a Reply

Secured By miniOrange