Blizzard Entertainment

Het Amerikaanse Blizzard Entertainment is het meest bekend van het populair spel Warcraft. Het bedrijf werd in 1991 opgericht door Mike Morhaime en heette destijds nog Silicon & Synapse. In 1994 ging het bedrijf verder als Chaos Studios. Maar een ander bedrijf gebruikte ook al de naam Chaos en daarom werd de naam veranderd in Blizzard Entertainment. In 1996 nam het bedrijf Conder over en werd in 2005 samengevoegd met het moederbedrijf. Ook werd in 2005 nog het bedrijf Swingin’ Ape overgenomen.

blizzard-entertainment
Blizzard heeft dus het gehele Warcraft-universum bedacht en daar een game naar gebouwd. Dat was een bijzonder succesvolle game. Daarom zijn zij een aantal jaar na de eerste succesvolle Warcraft-serie begonnen met het ontwikkelen van een massive mulitplayer online roleplaying game (afgekort mmorpg). Dat is uiteindelijk World of Warcraft geworden: een nog groter succes dan de voorgaande Warcraft-games. Spelers kunnen verdwalen in de epische verhaallijnen waar hun karakters in verwikkeld raken. Er zijn duizenden quests die zij kunnen doen. Elke voltooide quest beloont de speler met experience en zodoende kom je een stapje dichterbij het ultieme doel: het maximum level.

Blizzard is meer dan de Warcraft-reeks

Maar Blizzard richt zich op veel meer dan de welbekend Warcraft-reeks. Starcraft, een real-time strategy game, is een wereldwijd zeer erkend spel. Ook heden ten dage is het een zeer populair spel en bestaan er nog altijd grote toernooien. Vooral in Zuid-Korea is het spel nog altijd immens populair. Blizzard heeft ook een eigen multiplayer online battle arena in de vorm van Heroes of the Storm. Wellicht minder populair dan andere Blizzard-games, maar de game zit goed in elkaar en wordt door veel spelers hoog ingeschat. In 2014 bracht Blizzard het digitale kaartspel Hearthstone: Heroes of Warcraft uit en dat is wederom een enorm succes gebleken. De meest recent uitgebracht game is de team-based shooter Overwatch, uitgebracht in 2016. Binnen vier maanden telde Overwatch al ruim 20 miljoen spelers.

Secured By miniOrange